Ligger efter...som vanligt :P

Ojojoj, tiden går så fort. Igår var jag på stan med Sara fastän jag inte riktigt visste om jag hade lust. I vilket fall så hittade jag en beige-rutig skjorta på Vero Moda som jag hoppas jag kommer att trivas i. Jag har letat länge efter en skjorta och var nog mest ute efter en stor lite pösig skjorta men nu blev det den här och den blir nog bra. Problemet är när jag vill ha en stor skjorta är att jag är så kort och skjortorna blir så jättelånga på mig.

Sara tyckte att jag såg ut som en Cowboy när jag hade den på mig. Det som saknades var hatten...



Idag har jag jobbat och det var mycket folk. Och så tror jag att kunderna har någon sorts pakt gentemot butiksbiträdena. De cirkulerar lite lagom i butiken och sen ställer de sig i kö precis samtidigt så att man måste stå och mata hur länge som helst och blir helt slut. Men jag får ju betalt och trivs där jag jobbar så jag får väl stå ut med det. Fick förresten mitt lönebesked för februari igår: nästan 1400 kr! Känns bra måste jag säga.

image48Medan jag och Ida var borta han det hända mycket här hemma. Eller de har möblerat om lite och målat ett par väggar i rummet som man ser när man kommer in i hallen. Pianot stod mot den andra väggen (där den gula soffan står på bilden) och den gula möbelgruppen stod i vardagsrummet. Så nu är det ett stort "hål" i vardagsrummet där ett bord från farmor ska stå senare.

Så nu är jag ifatt verkligheten och kan koppla av, inte. Nu måste jag plugga. Skulle ha läst en bok veckan före lovet men självklart så gjorde jag det inte och måste nu läsa som en galning. Jag läser Martha av Doris Lessing som fick nobelpriset i litteratrur 2007. Kan inte påstå att den är lättläst men nu har jag kommit in u den lite så nu är den lättare att läsa än när jag började.

Jäckvik och Galtisboda

image40Som sagt så åkte jag och Ida till Jäckvik i fyra dagar tillsammans med svenska kyrkan. De har nämligen en fjällstuga där. Tyvärr inser jag nu så glömde jag ta ett kort på huset. Men jag har en bild på Ida där hon sitter i sin säng i vårat rum. Vi anlände mitt på eftermiddagen och inkvarterade oss i rummet vi blivit tilldelat. Jag, Ida, Sofie och Annelie (båda de andra tjejerna är yngre systrar till två av MINA kompisar) fick utsikt mot backen så vi kunde se den på håll. Men berg kunde man se åt alla håll.




Utsikten från vårat fönster.




Som vanligt på läger så blir det inte så mycket sömn. Sena kvällar och tidiga mornar. Vi skulle upp klockan 8 och sen var det frukost en halvtimma senare. Efter frukosten skulle vi göra lunchpack och sen bar det av till backen. Pappa hade pratat om att det skulle ta 20 minuter att åka med liften till toppen. Jäckvik innehar nämligen Sveriges längsta släplift på nästan 2 km. Men jag tog tid och det tog 10-15 minuter att åka till toppen men det var drygt i vilket fall. Sen skulle du åka ner de två kilometrarna igen och vilken fart man hann få! Och vilken känsla att bara ösa på med fart och se hur långt kvar det var. Så som jag åkte där kan jag inte åka i någon av backarna runt Skellefteå, de är alldeles för korta. Men att det känns i benen efter att ha åkt ett par åkkan inte förnekas. Nu höll jag inte räkningen men jag måste ha åkt minst 10 åk per dag och då blir det 4 mils åkning (både upp och ner). Vi kom till backen strax efter 10 på förmiddagen och åkte inte förrän liften stängde klockan 16. Sjävklart så tog man ju också paus för att fika mellan 12 och 13 eftersom det var då som chaufören återvände med bussen så vi kunde hämta ryggsäckarna med fika.
image42           image43

Onsdagen så likadan ut och man åkte till man nästan stupade. Och fastän jag har varit förkyld länge, och fortfarande var/är så åkte jag på och förvärade den naturligtvis. Men so what?! Jag ville ha kul, jag behövde det. Få koppla bort lite av verkligheten ett tag efter den mörka påskhelgen. image44Det tråkiga med Jäckviks backe var att det bara fanns två pister. Ville man ha lite variation fick man bege sig offpist eller in i skogen. Där ramlade man sjävklart ett par gånger och Samme gjorde en härlig vurpa. Hoppet var lite för brant och så skulle han svänga för att inte hoppa in i ett träd. Då lossnade skidan så att han bara föll rakt ner istället! Man ska ju inte skratta åt andras olycka men det ser onekligen kul ut när folk ramlar och de skrattar oftar bra själv åt att de gjort en vurpa.

Tittar ni noga på bilden ser ni att han ler!


Onsdagskvällens aftonbön skulle intas i Jäckviks kapell istället för samlingsalen in fjällstugan. En fin byggnad som vi räknade fram var ca 230 år. Det var en mycket vacker byggnad och vi tände ljus, sjöng och hade jättetrevligt vår sista kväll i Jäckvik. Resten av kvällen ägnades åt lekar, lite packning och bara umgås. Men jag var trött, har aldrig varit den där nattmänniskan, så jag gick och la mig vid tolv. Då hade Ida just somnat ch sov gott så det var bara att smyga. Sen kröp jag i säng efter att ha ställt alarmet på halv 8 för att hinna packa ordentligt på morgonen men samtidigt hinna äta frukost, göra lunchpack, städa och packa in allt i bussen. Och vi skulle vara klara samma tid som vanligt fastän vi skulle göra dubbelt så mycket. Men sen blev det galtis och där fanns det mer än två pister. Där fanns en pist som hette vargbranten men den åkte vi förbi och ut på sidan där det var ännu brantare. Sedan bar det av in i skogen. Tyvärr så skulle någon skada sig en halvtimma innan avfärd. Vi var ett gäng som åkte i skogskanten och så skulle vi ner i en "skateboard-ramp". Alla tog sig över men Annelies tog slut innan hon kom upp och föll tillbaka. Oturligt nog föll hon på armen och hade ordentligt ont. Jag och Samme stannade kvar med henne medaan de övriga fortsatte ner för att få tag på någon med skoter som kunde få ner henne. Han trodde att axeln farit ur led men sedan åkt tillbaka igen. Det fanns mycket som vi konstaterade var tur. Vi kunde ha varit mitt inne i skogen, nu var vi alldeles bredvid en pist. Hon kunde ha ramlat på nacken och vi kunde bara fortsätta räkna upp vad som kunde ha hänt. Så "tur i oturen" måste väl sägas.

På väg hem stannade vi i Arvidsjaur och åt middag på Frasses sedan blev det film till vi var hemma igen kvart över sex. Vi såg på den japanska anime-filmen Spirited away. Den är underbar! Men en film som samma regissör gjort är snäppet bättre, Det levande slottet.

Hemma igen (känns som om jag haft den rubriken ett par gånger förr...)

Kom hem från Jäckvik, eller Jäkkvik, igår kväll. Både jag och Ida var ordentligt trötta men jag vill eändå se på film. Dock såg jag inte klart filmen för jag höll på att somna i soffan, som Ida gjorde. Men nu ska jag på stan med Sara så det får bli bilder och mer detaljerad beskrivning av mitt lov senare. Dessutom så är det ju Let's dance final ikväll! Dansa på, Tina och Tony!

Påskdagen

image39

Det har varit en mörk helg med många tårar. Som tur är har jag familj och vänner som kan få mig att skratta och komma ihåg livet som finns här och nu. Igår var jag på Morö Backe kyrkas midnattsmässa och träffade som vanligt några av mina vänner som jag haft sedan tidernas begynnelse. Midnattsmässan är ju bara en gång om året så att missa den var inget alternativ. I och för sig finns ju mässan vid jul men den är ju en bit bort...

I alla fall så kändes det bra att vara där och satt framma vid Maria och Jesus ikonen med alla ljusen och bara var. Det är så vackert med alla ljusen och tysnaden inne i kyrkan. Nu var det kanske inte så tyst eftersom de ställer fram chips, godis och saft på kyrktorget och det blir lite mingel. Men jag satt där med mitt ljus i handen och efter en stund fick jag sällskap av Samme som bara satt där och delade "tystnaden" med mig. Sen kom Ivan och Pål också som ville se på film. Killarna hade bestämt redan innan att de skulle se på film hos Samme efter mässan och nu var ju klockan nästan ett på natten så det var nog dags att försöka få igång filmen så vi inte blev uppe riktigt hela
natten.

 

image37

Vi såg på There will be blood och det var en av de tråkigaste filmerna jag sett. Det var en tre timmar lång film som handlade om en "gubbe" som letade olja och skulle bli rik på det. han hade en son som inte var hans son, som han egentligen hatade, och han ville att ingen skulle vara bättre än han eller säga hur han skulle leva eller göra något. var det någon som sade något om hans liv eller trodde sig var förmer än honom dödade han honom. Helknäpp. I alla fall så var den jättetråkig eftersom den inte hade någon riktig handling eller mål.

I alla fall så var filmen slut runt halv fyra kanske och då var det bara jag och Samme kvar, som orkat se den till slutet. Ivan gav upp efter halva kanske och Pål en lite stund senare. En halvtimma innan slutet gick även Sammes lillebror Elias och lade sig. Men jag var inte hemma förrän halv fem för Samme ville ha massage innan jag gick och då vill ju självklart jag ha det samma. Hur skönt var det inte med lite nack/ryggmassage! Man kände sig nästan som en y människa när jag skulle gå hem. Klockan var ju som sagt halv fem och klockan hann bli fem innan jag låg i sängen. Det hade börjat ljusna ute också så jag fick se till att persienerna var ordentligt neddragna så att jag skulle kunna sova. Aldrig för har jag varit uppe så länge och ändå kunnat känna: Jag kan vara vaken längre. Jag hade en tröskel där i början av filmen som jag gick över och sedan började jag nästan bli pigg igen. Men jag fick sova till halv tolv och har varit vaken sen dess. Så det blir kanske en tidig kväll ikväll, speciellt som jag ska till fjällen imorgon. Ska dit med St olovs kyrkan och det blir jag och Ida som åker. Mamma kan inte, pappa 'orkar' inte, olof känner väl inte för det och carl åker varken slalom eller snowboard.

Så på torsdag eller fredag blir det mycket bilder från Jäkkvik och Galtis, om jag inte glömmer kameran hemma!

Dagmar Bramsäter

image38Min farmor, vid namn Dagmar, var en stark kvinna. Hon föddes 1919 och har nästan kunna leva livet ut. Det var dessa sista år som varit jobbiga och som demensen satte in. Flera gånger har vi trott: Nu är det slut. Men hon har återhämtat sig och fortsatt leva bland oss. Så hon har hunnit med västkebrister, kärlkramper, lunginflamationer etc innan slutet kom. Under skärtorsdagen fick hon kärlkramp och var riktigt illa däran. Hon fick morfin och sedan även syrgas eftersom kroppen inte klarade av att transfomera luften till syre åt henne. Fredagsförmiddagen vakade hela familjen vid hennes sida. Personalen trodde att hennes sista stund var kommen. Vi for hem för lunch och sedan återvände mamma och pappa tillbaka till Linagården för att återigen sitta hos henne. Tyvärr så var hon inte medveten om att vi satt där vid henne och när hon drog sitt sista andetag sa mamma att det snöat som mest och sedan nästan slutade det.



image34Den väna lilla tanten i somras när vi skulle på min mosters bröllop.





Som sagt så föddes Dagmar 1919 i södra Sverige. Här uppe i norr bodde hon bara de senaste åren. Utbildad sjuksköterska och arbetade hårt. Hon gifte sig med John Larsson och tog då efternamnet Larsson, tidigare Bramsäter. De adopterade treårige Dan, min pappa, från Sydkorea. När pappa var 13 år så skulle han på klassresa och skulle ha med sig en förälder. John kände sig lite för trött för att följa med så det fick bli Dagmar. Men under den tid som de var borta dog John och kvar blev Dagmar och tonåringen Dan. Både Dagmar och Dan var/är starka personer och skötte det gigantiska huset själva och Dan var mannen i huset. När John dog tog Dagmar också tillbaka sitt efternamn Bramsäter som hon och hennes syskon tagit. Släkten på pappas sida är altså de enda med namnet Bramsäter. Länge bodde hon kvar i den stora villan i Grums, nära Karlstad. Till och med sedan Dan flyttat ut. Kanske bodde hon kvar lite för länge innan vi såg till att huset såldes och hon flyttade in i en lägenhet en bit därifrån. Jag minns att jag var där och hälsade på henne alldeles själv när jag var 12 år och fick sova i hennes gröna bäddsoffa. Under 2000-talet har hon bott hos oss i norr eftersom vi ansåg oss vara de med tid att ta hand om henne då hon behövde mycket medicin och omtanke sedan hjärtat börja känna av åldern. Så under Långfredagen slumrade hon sakta in och blickar nu ned över oss. Lycklig över att slippa smärtor och kan nu vaka och vara vår skyddsängel.

image36Påsktider förra året. betydligt mer snöfri än i år och man kunde sola på altanen.

Långfredag, en mörk dag

Det blev en riktig långfredag idag. Farmor har gått bort och det var många våta kinder. När jag känner att jag har ork och tid ska jag lägga in bilder och minnen från mitt liv med henne. Hon var gammal och trött och vi visste alla att dagen skulle komma, men inte när. Det kom lite plötsligt...

Mer foton ,tack!

Sarax2 menar på att jag måste ha fler kort/foton i min blogg. Den blir roligare att läsa då. Och jag kan  hålla med dem. Om jag skriver om en stor ballong så måste det ju vara roligt att få se den på bild också. Nu är det så att jag bloggar för att skriva dagbok. till skillnad från båda Sarorna så sitter jag inte vid datorn flera timmar om dagen utan ett par minuter då och då, om jag inte ska göra något skolarbete förstås. Då tar det lite längre tid. Men jag ska försöka få in lite mer bilder i bloggen och vi får se om jag lyckas. Men just nu har jag inte tid. Ska käka mellanmål och spela kort med min lillasyster.

Långkort dag

Den här veckan har hitills inte varit så ansträngande. En lektion igår. en lektion idag. Men det känns som att den här dagen varit hur lång som helst och det kanske på grund av att jag var på skolan halv tio men det var ingen som kom till ljudet så jag och Sara Markluind, som var det enda som kom, fick sluta. Eller jag visste att Sara Sjöström var på väg för hon ringde till mig när jag var på väg till bussen. Hon sa då att hon skulle missa den eftersom råkat ha ner en glassburk i golvet. Det var hennes nyköpta dagkräm för ansiktet som åkt i golvet och spruckit så hon var tvungen att plocka upp glasbitar och få bort krämen från golvet och skulle ta en senare buss. Så idag blev det bara Naturkunskap A, den första lektionen till och med. Verkar vara en kurs i min smak eftersom läraren är väldigt miljöinriktad och jag är ju inne på samma spår. Så vi fick lite info om skolängen, som hör till kursen, som vi ska på veckan efter påsk, vecka 14. Vi ska vara på en bondgård och det verkar faktiskt rätt spännande.

Sen blir det spännade att se hur jag tar mig hem. Har alltid cyklat tisdagar eftersom jag vet att jag ska antingen jobba eller träna. Och då är cykeln ett bra alternativ eftersom jag har mer "rörelsefrihet" med den. Men idag tog jag bussen eftersom det snöar så mycket, trögt att cykla, och jag är lite förkyld. Dock så tränar jag lite i alla fall men det är en annan historia. Så nu är frågan om jag ska lyckas ta en buss hem, om jag ska gå hem eller om mamma slutar så att jag kanske kan åka med där någonstans. Ska jag ta bussen blir det antingen den som går kvart i åtta och då måste jag gå från Canalen kanske halv åtta för att hinna in till centrum. Eller så väntar jag till kvart i niobussen och det känns ju så lagom roligt. Vad ska jag hitta på till kvart i nio när tisdagsklubben slutar ungefär åtta? Jaja, får se hur jag gör och berättar i morgon hur det gick. Om jag tog mig hem eller omjag blev en lodis på stan hela natten...


Vår, snö, vår, snö etc.

Många var vi som trodda att våren kanske var här, men icke. Nu har det snöat konstant sen förra natten. Som mamma sa: "Mängden av snö är konstaterad men den skulle kommit i december." Precis för nu vill jag ha VÅR!

Någon som har vår är Carro, men, som är hemma i veckan. Eftersom hon går skola i södra Sverige har hon påsklov den här veckan till skillnad från oss norrlänningar som har lov nästa vecka. Men jag skulle nog inte vetat det om jag inte sett henne på skolan efter engelskalektionen. Vi sa att vi måste försöka träffas någon gång under veckan. Vi ses ju trots allt inte så ofta numera. Någon valde att flytta från kallhålet Skellefteå ner till södern.

Nu måste jag göra mig redo för att åka till skolan så jag får blogga mer sen.

Skolan igen

Efter ett uppehåll på två veckor kommer det nog kännas lite ovant att komma tillbkak till skolan, för fyra dagar. För sedan är det ju påsklov!

Pallade mig till kyrkan ikväll. Vi skulle ha styrelsemöte och jag sitter i styrelsen så jag var liksom tvungen. Egentligen hade jag tänkt fara tidigt därifrån men blev kvar för att jag spelade Labyrinten med Ivan, förlorade nätt och jämt, plus att styrelsen skulle vara jury i en påskkycklingstävling. Jag vet att det kanske inte dirket är något inte högprioriterat men det var rätt kul att se vilka kreationer alla åstadkommit. Och vi funderade lite över Martins kyckling som egentligen var en pinne som han iklätt gult garn och en rund träplatta där det stod GLAD PÅSK.

Men nu ska jag se om jag kan få något vetigt gjort innan jag går och lägger mig. Är rätt trött eftersom Myran fått för sig att hon ska väcka en på morgonen. Jättsött och för all del snällt, men inte klockan 6 på söndagsmorgonen + lördagsmorgonen. Så...

Natti Natti!!!

Har fått en artikel publicerad!!

Jag sökte ju praktik på norran men fick den inte. Men just nu är jag hur glad som helst i alla fall för jag har fått en artikel publicerad! Dock inte i norran utan i Klätterförbundets egen tidning Bergsport. Känns hur kul som helst att få något, som jag skrivit, publicerat offentligt och inte bara låta textkommunikationläraren läsa det och sedan hamnar texten i min gråa mapp. Om tidningen haft en hemsida så hade jag hänvisat till den så ni kunnat läsa artikel men de håller på att fixa en, tror jag.

Nu är i alla fall praktiken slut och min handledare Hans har blivit jätteförkyld. Troligens så har jag smittat honom eftersom jag har varit förkyld, men vem vet. Så min arbetsdag blev inte så lång idag eftersom han inte riktigt orkade en hel arbetsdag. Så det enda kvar av praktiken nu är praktikrapporten som ska skrivas. Men vi skulle få en lektion till det sa Johnny så jag tror på honom. Fast jag ska försöka skriva lite hemma också. Åtminstone sammanställa lite av allt jag kladdade ner runt frågorna.

Halva praktiken är förbi

Det är rätt skönt med praktik. Man behöver inte tänka lika mycket som när man är på skolan och jag känner mig inte lika stressad. Kan "chilla" liksom. Fast visst känner jag att jag har lite att göra innan vi ska vara tillbaka i skolan igen. T ex så har jag lite matte att räkna och så ska vi skriva en praktikrapport när vi kommer tillbaka så jag måste ta reda på fakta. Men frågorna på papperet om vad som ska vara med i rapporten känns så krångliga. De är inte svåra att förstå, de passar bara inte. De handlar om hur företaget sugerar och bla bla. Men jag är ju inte på ett företag, min handledare har ju hand om en förening. Blir helknäppt. Men det är väl bara att göra så gott jag kan och vända på frågorna så att de passar mig.

Tja, idag har jag inte gjort så mycket. Eftersom jag själv är medlem i föreningen och har vissa kunskaper, som att klättra, fick jag ha hand om två grupper idag som hade nån sorts friluftsdag. Den dörsta gruppen var från John Bauer gymnasiet och var den större gruppen på 6 personer. Hans tyckte att eftersom de var tillräckligt gamla så kunde jag faktiskt lära dem säkra istället för att jag ska säkra allihopa en hel timma. De var riktigt duktiga och lärde sig fort tekniken med att säkra. Klättringen var en annan del och för vissa blev det riktigt spännande eftersom de var höjdrädda...

I den andra gruppen, från Balder, fanns det också en och annan höjdrädd. Den gruppen bestod enbart av killar, 5 stycken, medan den första hade varit blandad. Det var en fröjd att se dem ta på sig selen eftersom flera tog på sig den bak och fram. De var också riktigt duktiga men om jag ska vara helt ärlig så tror jag den första var lite bättre. Kanske för att de var mer seriösa. Dessa killar bara skrattade åt varandra och ägnade nog inte lika mycket tid till att klättra.

Hemma igen

Det gamla ordspråket heter "borta bra men hemma bäst". Stämmer utmärkt tycker jag. Hade hur trevligt som helst i Stockholm men att få komma hem igen och sova i sin egen säng är underbart. Speciellt efter den långa tågresan då man inte direkt sover så bra. Visserligen sov jag bättre än Sara men man känner sig inte utvilad. Jag tror att en orsak till att jag sov bättre var att jag är mer van vid att åka tåg, har ju åkt ett par gånger de senaste åren.

I alla fall så kom jag hem med en ny vår/höst jacka, ett vanligt rött H&M-linne och en vitgrå bh. Vi var även in på en butik som heter Butterick sista dagen och då köpte jag en kopp som det stod "du sa en halv kopp" på. Det fyndiga med koppen var att den var halv. Inga större inköp alltså.

Idag var första dagen på praktiken och jag har då varit på KFUM här i Skellefteå. Inget spännande har hänt utan det var rätt så lugnt. Jag fick hitta lite information om två kurser som heter Emma och Mary. Igår var jag på en utbildning då George och Williams kurserna gicks igenom. Utbildningarna handlar om KFUK-KFUM och om ledarskap. Jag fick också fylla i ett papper som skulle skickas till en kille i England inför Prag-resan som KFUM ska göra i augusti. Eftersom det skulle till England skulle det skrivas på engelska som inte var riktigt kul alla gånger när det hanlade om lego-robot workshop.

Sen fick jag ta en tripp till HB adventure och bygga lego. Mycket roligare. Men det blev lite bråttom för jag hade en synundersöknings tid halv fem och höll på att missa den för att jag var så inne i legobygget. Synundersökningen handlade om att jag ska skaffa linser men jag är fortfarande lite för förkyld för att få dem.

Tidig fredagmorgon

Tidiga idag. Vi har tänkt att ta oss in till stan redan klockan tio då de flesta butiker öppnar. Vi vet till och med vilken butik vi ska besöka först, mest för att vi inte ska glömma den. Butiken är Vila och de har mycket fint och förhoppningsvis en fin vårjacka åt Sara. Jag har ju redan hittat en sokm jag är mycket nöjd med. Får kanske ta på mig den, be Sara ta ett kort och sedan lägga ute en bild på den. Den är i alla fall svart och går lite omlott där fram vid knapparna. Ett brett bälte i midjan avslutar det hela.

Nu är jag klar och Sara ska baravfå på sig resten av make-upen så kan vi gå sen. Jag tror vi kan lyckas med att ta oss iväg före tio, om Sara få toan nu. Olle har tagit den för henne:)

Skriver mer ikväll då mer har hänt. Före eller efter, kanske under, Let' s dance.

6 mars

Nu är bilderna inlagda, skulle troligen aldrig fått dem inlagda om jag inte gjort det nu.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg idag så skulle jag och Sara på biooch se Juno. Blev överaskad måste jag säga, den var intealls som jag förväntat mig, å andra sidan visste jag inte så mycket om den så jag visste inte riktigt vad jag förväntade mig heller. Mot slutet ville jag nästan gråta. 16.åringen Juno blir gravid med sin bästa kompis men tycker att hon är för ung för att bli mamma så hon väljer att adoptera bort barnet. Hon hittar idyllfamiljen och kvinnan äri sjunde himlen över att hon ska få bli mamma, hon kan inte bli det själv. Så allt verkar frid och fröjd, förutom att Juno känner sig väldigt utittad i skolan. Så plötsligt vill mannen som ska adoptera skiljas och Juno blir förtvivlad. Hennes föräldrarär ju skilda och hon vet hur det är att växa upp i en splittrad familj, nu ville hon att barnet skulle slippa det. Dessa scener blev väldigt rörande, när hon gråter och man vet inte riktigt vad som kommer att hända. Mycket bra film och jag kannog tänka mig att se denflergånger och rekommenderar den.

Annars idag så har det varit shopping som gällt. Jag och Sara har lyckats hitta flera affärer som vi, snarare Sara, titta i. Sara ville hitta skopunkten eftersom de har "köp 3 betala för 2". Men vi hittade inget. Vi hitatde också Zara och Monki efter visst sökande.

Middagen blev i Kungshallen. Rekomenderas för de som vill äta olika men äta tillsammans. Dock så var det väldigt högljut och har man otur så kanske man inte får någon sittplats direkt.

Ses imorgon, troligen för eller efter Let's dance. Let's dance är spänande nu efter skrällen förra veckandå favoriten Linda Lampenius fick lämna tävlingen. Själv håller jag nog på Tina och Danny, vem som vinner av dem spellar inte så stor roll för mig.


Bild-tajm!

Olles dator fungerar och bilder är inlagda så nu kommer de!
Sara tyckte inte om toan under ett av stoppen på väg ner.
Roade? Temat var påsk...
Ett annat konstverk av mig. Ritade av från kameran och måste säga att jag är riktigt nöjd med min kreation.
Lunchen blev på IKEA i Sundsvall. Vegetarisk pasta med russin, speciell smak måste sägas.
Skuleberget, någon mil innan...
...Höga kustenbron!
Äntligen framme i Stockholm, detta vid kanske sextiden.
Sara provar kläder, igen. Men jag var väl inte så dålig jag heller. Just vid detta ögonblick var jag väldigt less så jag tog ett kort. Minns dock inte vilken butik men tror vi kan ha varit i någon av Gallerians butiker.
En kvällsbild på ett konstverk vid plattan, magnifikt, eller hur?

Tillägg om vädret i sthlm

Det snöade hela helgen innan vi skulle lämna nordlig Skelet och hörde/såg på tv imorse att vi ska ha en halvmeter med snö. Här nere i Sthlm har vi knappt en snöflinga. Eller det skulle inte funnits en enda om det inte kommit lite nederbörd under natten. Troligen så har det redan smält bort. Utanför/nedanför fönstret i lägenhetem så finns det hur många snödroppar som helst, jättefina!


Stockholm äventyr på högsta nivå!

Tjabba alla skelleftemänniskor! Olles dator fungerar inte, eller internetuppkopplingen fungerar inte, så nu sitter jag på pressbyrån och har hyrt endator för en timme. Jag och Sara ska gå på bio ikväll men vet inte vad vi ska se och så minns vi inte namnet på den biograf som vi ska gå på. Så just nu så tog Sara tunnelbanan för att se efter, det går ju så fort att ta det att hon hinner både dit och tillbaka så att hon också hinner blogga lite innan timmen är slut.

Vi startade klockan 8 på tisdagen och var framme strax före halv sju vid lägenheten. Den är hur fin som helst, har tagit massor med foton som jag ska lägga ut på bloggen så snart olles dator fungerar som den ska. Ljus, dock inte så stor men den duger, och stilren. Köket är pyttelitet men man ryms i alla fall två där samtidigt utan att krocka. På tal om köket, skulle laga middagen igår (quornfileer) och råkade krydda lite för mycket. Det var inte flera små hål utan ett enda stort så det kom lite för mycket. Vi hostade och hostatde för att kryddan satte sig i halsen, luften blev så torr. Fileerna gick att äta men de var starka kan jag lova.

Igår gick vi på stan från kanske halv tolv till sju på kvällen. Man var måttligt trött i benen då kan jag lova. Jag har lyckats med att hitta mig en jacka och ett linne. Jackan var ett riktigt kap tror jag. Trehundra kronor och den är ursnygg och perfekt för vår och hösttemperaturer. Nu blåser det i och för sig lite ute  men det går bra ändå, solen skiner ju:)

Som sagt så blir det bio ikväll och vi har tänkt att äta ute. där får vi också se vad det blir. Sara vill inte ha Kina-mat så det får kanske bli en vanlig hederlig restaurang, det finns ett par att välja på...

Så förhoppnigsvis ska datorn fungera ikväll så då blir det kanske ett till inlägg om dagens, dagarnas, äventyr.

Ciao!

Sthlm imorgon



Att jag inte bloggat på ett par dagar är för att jag inte haft riktigt med tid under helgen. Jag har behövt jobba på Shopen, blev akutinkallad både fredag och söndag. Detta på grund av att Krille, som skulle varit den som jobbat, var sjuk så de var underbemannade. Redan på fredagen visste jag att jag skulle jobba lördagen så det blev mer förberett.

Men nu...

...imorgon bär det av till Stockholm! Det kändes lite oskäert ett tag om vi skulle kunna fara eftersom Sara blev så sjuk men hon har återhämtat sig bra så fastän hon har en hemsk hosta kvar så är hon nästan frisk. Ingen feber i alla fall och rinnsnuva som hon hade under helgen. Fastän vi ska fara klockan åtta på morgonen så ha jga inte packat klart helt. Det beror på att ett par byxor och en kofta som jag vill ha med mig fortfarande hänger på tork efter att ha blivit tvättade.

Men som sagt så blir det sthml nästa och ett av de bästa loven nånsin tror jag. Få resa iväg med en kompis till ett ställe där jag sällan varit. Jag har varit i sthlm, 2003 tror jag, och då skulle jag på en klättertävling så jag hann inte se så mycket den gången. Nu har jag hela fyra dagar att utforska åtminstonde en liten del av jättestaden (Stockholm är mycket större än lilla Skelet).

Sara ska blogga varje dag nerifrån Stockholm från en bärbar dator som finns i lägenheten så jag kan väl försöka slinka in med något inlägg jag också, förhoppningsvis.


RSS 2.0