Praktikplats

I sista stund, nästan, så har jag fått tag på en praktikplats. Kanske inte på världens mest roliga ställe men jag känner mig hemma där och tror att det kan bli bra. Jag ska vara på KFUM med Hans Brettschneider (tror efternamnet stavas så, det är tyskt). Kommer troligen få göra mycket kontorarbete men också få hjälpa till med legocentret som finns där. Blir nog bra, bättre än att vara med städpersonalen på skolan i alla fall om jag inte hittat någonstans att vara.

Ville ha mjukbyxor idag

Känner mig förkyld igen och hade velat vara lite "mjukis" idag. Men jag lade båda mina mjukbyxor i tvätten igår och de hade inte hunnit torka nu på morgonen så det fick bli mina vanliga svarta byxor. Jag har två par jeans också men de sitter inte lika bra som mina svarta. De sitter tajt i början men töjer ut sig så det känns osm om jag ska tappa dem hela tiden. Inte så skönt.

I natt drömde  jag ågot mycket konstigt. Jag tror jag drömde att jag varit på hockey eller nåt och när vi skulle gå därifrån så blev jag sjuk. Feber och förkyld. Mitt i det där vaknade jag och då kände jag mig nästan lika sjuk som jag varit i drömmen, för en stund. Så jag har varit lite "out of order" i dag och fryst som om jag haft feber, troligen så är det bara kallt i skolan. "Helmysko".


Härligt med sovmorgon

Vi hade tur som fick veta igår eftermiddag att vi inte skulle ha ljudmedier nu på morgonen. Och hur skönt är det inte att veta att man börjar 13.05 och att det innebär att man kan soova nästan hur länge man vill? Nu fick jag då inte sova så länge, halv nio ungefär, eftersom mina syskon ska till skolan och de börjar inte fem över ett. Men jag är rätt pigg ändå för halv nio är bättre än halv sju. Att sova två timmar längre än vanligt gör mycket. Det var rätt skönt att inte behöva stressa till skolan speciellt som det var så fint väder idag. Klarblå himel med massor av sol och någon plusgrad. Man blir så glad av att vara ute när man känner solen värma ryggen och alla fåglarna som kvittrar. Såg ett dagis eller en förskola i solbacken som åkte pulka. Att solen lysser en i ögonen stora delar av cykelfärden gör ingenting, inte när jag är så glad!


Orkar ingenting!

Jag  borde gör engelska, träna till mitt espass i areobic eller bara göra något men jag gör inget alls. Eller jag sitter ju vid datorn och har nyss spelat Untangel på spela.se. Väldigt simpelt spel men jag tycker det ör stimulerande och tidsfördrivande. Nu behöver jag ju inget tidsfördriv utan borde snarare ta var på tiden som finns eftersom jag ska ha engelska nationella imorgon och har fyrtio engelska glosor till på torsdag. Det är mycket engelska därför att min engelskalärare tror att hela klassen är infödda engelsmän/amerikaner så vi ska kunna engelska flytande. Så är fallet inte och vi hade ett krismöte i klassen för jag tror det var två veckor sedan och kom fram till att vi hade det stressigt med mycket prov, läxor och annat. Vår ena mentor som vi för tillfället inte har i något ämne skickade mail till alla lärare och vår engelskalärare tog upp det i klassen. Dock så fick vi inte komma med några argument eller anvisningar eller något utan hon bara hänvisade till att snart är det sportlov sedan har ni praktik. Efter det så är det fyra dagar så har ni påsklov osv. Men det är ju NU som vi har stressigt och jobbigt, inte om fyra veckor. Hon måste ha en skruv läs någon stans. Jag är inte den som talar illa om folk men någonstans är det inte riktigt rätt hos henne.

Idag kom tågbiljetterna som ska ta mig och Sara hem från Stockholm. Men Sara tittar väl fortfarande efter flygbiljetter för hon har fördomar mot tåg som hon inte riktigt vet varför han har dem. Hon har aldrig åkt tåg nämligen, om jag förstått henne rätt. Jag tycker det är jättemysigt och har vi tur så är våra "kupè-kompisar" riktigt trevliga och sociala så vi kan skaffa nya bekantskaper. En sak som jag vet att hon har emot tåg är att det tar så lång tid och det är väl sant men eftersom vi åker nattåg så komer vi ju att sova stora delar av resan. I alla fall så längtar jag tills vi är i Stockholm. Vi ska försöka komma på saker vi kan göra där också. På dagarna går vi på stan men på kvällarna så vill man ju också ha något att göra och någon dag kanske vi inte vill gå på stan, vem vet? Bio någon kväll har vi bestämt i alla fall sen får vi se vad som händer.

Poeter.se

Jag är en sån människa som är engagerad en kort tid och lägger sedan av. Till exempel Apberget.se. Där gick jag med men loggade sen nästan aldrig in igen. Men sen Carro visade mig poeter.se så har jag nästan blivit mer engagerad. Och den här veckan har jag fått 10 applåder för mina alster. Man kan nämligen ge och få applåder för de texter som andra tycker är bra eller som jhag tycker är värda att uppmärksammas. Så nu har jag prick 50 applåder och har bestämt mig för att fira när jag når 100 stycken...

Hur jag kommer att fira och när jag når målet återstår att se :)

Nu får jag lägga på ett kol...

Såg till att få tag på Lars Eriksson idag för att ta reda på om jag fått praktikplatsen på norran. Tyvärr så hade varken han eller någon annan riktigt tid just den veckan. Så nu får jag se till att hitta någon annan stans att vara vecka 11, ansökningen måste vara inne senast på fredag. Var i hela friden ska jag vara? Återstår att se.

Såg på Melodifestivalen igår och måste säga att jag blev glatt överaskad över att alla bidragen gick att lyssna på. Visst var det olika kvalite på låtarna men ingen som sjöng helfalskt eller som verkligen var bottendålig. BWO var ju förhandstippade och de hade nog den starkaste låten men deras scenkläder!? Från vilken tid/värld kom Alexander Bard? Marina också för den delen. Kläderna var lite fräcka men såg för hemska ut med de där kragarna. Martins skjorta och pösbyxor gick därremot an och han är jättesnygg(!). Dock så var väl hans moves inte de snyggaste alla gånger...

Och ingen I skellefteå kan väl ha missat morgonens snöfall? Inte lite vad de snöade och vi tror att katten, Ronja, varit ute hela natten. Det är spännande med snö. Det går att forma den, gå på den. Ja, till och med äta den men det vet varenda en att det inte är så nyttigt eftersom det finns snömaskar. Diverse fordon kan också köra fast i den om det är tillräckligt mycket av det vita och om den är till räckligt mjuk. Åkte bussen från stan efter jobbet och bussen körde fast när den skulle starta och köra uppför Lasarettsvägen. Det blev lite spännade men tillslut fick förarinnan loss bussen genom att backa säkert 10 meter för att kunna svänga längre in mot mitten av gatan.

Ett till

Jag vet att jag kanske börjar bli lite långrandig med ett tredje inlägg på raken men det är olika ämnen och går liksominte attskriva ihop och det här kom jag på efteråt (jag  vet att man kan lägga till i tidgare inlägg också men...). Titta på min statistik och såg att efter den 22 januari, då jag skrev om Markus..., har jag fått fler läsare på bloggen. Detvar en topp då jag hade 57 besökare sen har det sjunkit men dock inte till den tidigare nivån. Hade häromdan upp mot 20 stycken, plus eller minus. Det är kul att se. Faktiskt :)

Ensam en lördagkväll

Inget spännande ikväll heller. Börjar bli en dålig vana att sitta hemma ensam på lördagkvällarna utan en enda människa att konversera med. Borde kanske ringa nån så jag slipper sitta här och tycka synd om mig själv för att jag är ensam. Har ju hela gänget där ute, utspritt på Morö Backe eller egentligen hela Skellefteå. Massor med vänner som säkert vill umgås och ha trevligt. Och trevligt brukar vi ju ha när vi träffas, på kyrkan eller när vi bara ser en film en fredagkväll med te och mackor som tilltugg.

Det är i sådana här stunder man skulle haft en pojkvän, då skulle man nog inte vara ensam en lördagkväll. Speciellt inte som det är Melodifestivalen, då är det förutsatt att han gillar att se på spektaklet också. Men spektakel eller ej så tycker jag om att titta på det fast låtarna bara blir sämre och sämre med åren. Vem är det som väljer dem egentligen? Men jag kan ju inte förneka att det dyker upp något värt att lyssna på en extra gång då och då.

Tack Caroline!

Är inne på poeter.se och skriver dikter. Den lustiga är att för något år sedan så ville jag knappt se poesi. Nu skriver jag själv och köpte en pocket med dikter som jag läste innan jag skulle gå och lägga mig istället för den vanliga fantasy-boken. Märkligt hur man kan ändra åsikt så. Men jag har fåttlära mig något som kallas personlig kommunikation och jag tror det var den mellan mig och Carro. Utan henne hade jag inte hittat poeter.se jag hade inte börjat skriva, blogga eller något alls. Inte hade jag tränat som jag gör idag heller. Eftersom hon var värd på F&S så prövade jag på och hittade aerobic-passen som är toppen. Carro är den bästa kopmis man kan ha för hon lär en se saker i omgivningen man inte visste fanns. Tack Carole!


22 februari och Ekis blir myndig

Textkommunikation. Det är ett rolit ämne men ibland när man ska skriva på befallning och man har noll inspiration är det jobbigt. Som idag, fast jag hade nästan hela texten klar redan från förra veckan och nu är jag klar och kan bara tjollra resten av lektionen som räcker till klockan 11.

Igår kväll var det klart att jag och Sara ska åka till Stockhom över sportlovet vecka 10. Jag skulle boka flyg för hemresan den 9 mars men det visade sig att det inte fanns ett enda flyg den dagen. Eller tja, resor som kostade över 1000 kronor och då går jag nog hellre hem. Kanske inte men det blev i alla fall tåg tills lut, efter att vi suttit i telefon i en timma. Jag ville ju åka tåg från början medan Sara inte ville för att det tar så lång tid.

Men vad som är än mer intressant är att Erik, som jag känt sen jag var 5 år, fyller 18 idag. Tänk jag har känt honom i 13 år, det är en lång tid. Och vi umgås fortfarande. Intressant att se om vi fortfarande är vänner om ytterligare 13 år, när vi blir 26...

Superkrafter

Mamma råkadelistigt nog göra samma sak till middag som vi åt till lunch på skolan. Just det, spagetti och köttfärsås. Eller vi hade ingen spagetti hemma så det blev tagliatelle och det blev riktigt gott. Fast pasta som pasta. Och vi hade tur som åt tidigt vilket innebar att maten var varm fortfarande. För alla ni som är bekanta med skolmatens värld veta att den ofta är kall, utspädd och smaklös. Fast det smaklösa kan jag gå med på, man har ju lite olika smak så man får helt enkelt "piffa" upp den själv med Piffikrydda om den inte smakar tillräckligt.

Sen var jag hungrig eftersom vi haft matteprov och det tar på krafterna när man måste tänka så mycket. Jag hoppas bara ett det gick bra. Förra provet gick bra och då kände jag mig också osäker på om andra delen gick bra. Ett halvt fel hade jag på andra delen och tre fel på första. Bara att hoppas att det går lika bra den här gången. Man måste ju leva upp till sitt MVG i matte A. Skulle var a fantastiskt att få MVG i matte B också...

På tal om MVG så ligger jag ju på MVG i Aerobics B men sista momentet är inte avklarat än och det är som jag nänmt ett par gånger tidigare att leda ett kort pass. Jag kan det inte, är förkyld så jag kan inte träna och bara så trött. Så jag vet verkligen inte vad jag ska göra. Det är i och för sig inte förrän nästa torsdag men tiden går fort. SKulle nästan vilja har Hiros (TV-serien Heroes) kraft att kunna stanna tiden och dessutom kunna förflyta mig genom telepati. Det där med telepati skulle verkligen vara praktiskt. På morgonen till exempel så skulle jag inte behöva fara så tidigt eftersom det inte tar någon tid alls att ta mig till skolan. Aldrig sen till lektionerna eftersom det bara är att stanna tiden, och möjligen vrida tillbaka den, om man är ett par minuter sen. Som idag till matten, när vi hade prov...

20 februari

I brist på mer intressant rubrik så får inlägget heta 20 februari. Denna vecka har jag inte precis varit på topp och känner att jag bara vill sova. Men jag ska ha matteprov imorgon så det är bara att plugga så alldeles snart ska jag gå upp till Sara och räkna lite matte.

Eftersom jag febrar lite valde jag att stå över gympan idag men jag missade verkligen något. Det var tänkt att vi skulle ha indiansmyg från början men det blev handikappidrott med rullstolar och ögonbindlar. Självklart så hade de inte båda samtidigt utan de växlade mellan att köra rullstolsbasket och en lek för synskadade som jag tror hette Goalball. Jag fick vara lite ledare för Goalball och det var en upplevelse. Att se sina klasskamrater famla efter en plingande boll och kasta sig åt alla möjliga håll såg riktigt kul ut. När de dessutom hamnade snett och kastade bollen så den for utanför så också riktigt kul ut eftersom personen som kastade var övertygad att den kastade rakt.

Men som sagt så blir det plugg nu en timma eller en och en halv sen blir det hem och sova. Fast om jag orkar så ska jag se LOST. Jag vet att man blir helt psykopatisk av alla intriger som bara blir fler och fler utan att någon någonsin blir löst. Men den är beroendeframkallande och jag har följt den under alla säsonger så jag kan inte sluta nu.

Mamma är bäst!

Mammorna säger det alltid och nog är det sant att de är bäst. Idag ringde hon till en bekant som jobbar på norran om jag kunde få ha min praktik där vecka 11. Han visste inte säkert att det gick bra men han skulle göra vad han kunde och mer kan man ju inte begära. Det är bara att hoppas. Om jag inte får vara där så vet jag inte vad jag ska hitta på. Nog skulle det vara skönt att få något här på Morö Backe eller på Solbacken så jag slipper cykla in till stan för en gångs skull. Eller om jag nu får på norran så måste jag ju in till stan men om det nu inte går så...

Första lektionen idag var en pärs. Jag har ljudmedier vilket innebär att vi ska sända radio och idag var det min och Saras tur att vara programledare. Vi var ju tekniker de två tidigare gångerna men det var liksom inte samma sak. Dessutom så var det tänkt att vi skulle ha gäster och livemusik men vi fick inte tag på några som ville medverka så det första vi fick göra var att ändra manus. Sen saknade vi en tekniker och det var en massa annat som var fel eller saknades. Men vi fick iväg en sändning och det gick bra, faktiskt.

Men ikväll blir det inte träning eller jobb som vanligt utan jag ska vara hemma, ta det lugnt och självklart: plugga. Jag är rätt trött så jag får se hur mycket matte eller engelska jag orkar med...

Vill få något gjort

Läste i tidningen idag att miliären ska ta upp sökandet efter Markus Degerman. De verkligen måste hitta honom så detta får ett avslut nån gång och så att familjen får någon att begrava. Skulle känas så fel att ha en begravning utan att egentligen begrava någon.

Har egentligen slutat men jag behöver plugga och det känns som om jag kommer att få mer gjort på skolan, om jag slutar blogga snart iaf. Idag så gjorde jag bort första matteprovet och det gick bättre än förväntat, har ioförsig inte fått veta hur måga rätt jag har men det känns bra och det borde väl vara et gått tecken. Nu är det bara att plugga som en galning till imorgon för att lära sig kroppens alla funktioner på både svenska och latin. Tur att det är grupprov, något rätt måste man väl få då??

Men hur jag ska hinna göra mitt ex-pass till aerobicsen är en gåta, ska man vara (host) sjuk då? Eller ska jag verkligen försöka och totalfloppa? Dessutom så måste jag hitta en praktikplats, jag och Sara har kommit överens om att vi ska ha hittat en innan veckan är slut så: Var ska jag vara?

Nästa vecka ska jag sända radio igen men nu som programledare med Sara. Känns som att det kan bli kul men jag har ett problem: Jag pratar fort och sluddrigt. Det är inte bar när man ska prata i radio, de stackars lyssnara kommer ju bli alldeles förrtvivlade för att de inte kommer förstå ett dugg av vad jag säger. MEn vi har ett trevligt ämne iaf: Musik!!

Tre timmar för tidig

Jag var hur trött som helst imorse men tvingade mig upp, åt frukost och cyklade så fort jag kunde till Campus för jag trodde att jag var sen till aerobicsen. Men då jag kommer dit så sitter Maria och Stina på bänken utanför spegelsalen och säger att Katarina inte kommit. Vi funderar på om något kan ha hänt. Kvart i nio bestämmer sig Stina för att ringa till Katarina men det är Maria som får prata. Vi får då veta att hon är hemma med sin sjuka son och att hon skickat ett mail till våran FC (firstclass) där det stod att hon var hemma. Jag tycker att jag är duktig på att kolla FC men just igår hade jag inte tittat om jag hade några medelanden. SÅ nu  när jag kom till skolan så loggade jag genast in på FC och läste brevet där det stod att hon var hemma och att vi skulle arbeta hemma med vårat Ex-pass och plugga till provet som är på torsdag. Så jippi. Jag har cyklat hela vägen till skolan i racerfart men hade inte behövt komma till skolan förrän halv tolv. Tre timmar för tidig...

Så nu försöker jag göra Ex-passet teoretiskt, altså jag skriver ner rörelserna utan att göra dem. Får se om det går, troligen inte så bra. Så måste jag fara på F&S aerobics-pass ikväll för att kanske få lite "inspiration" till mitt eget pass och för att studera hur hon lär ut passet. Men jag har som jag sagt tidigare rätt mycket att göra så jag får väl se hur bra mitt ex-pass kommer att gå. I veckan har jag matte -och anatomiprov + engelska redovisning. Nästa vecka är det matteprov igen och veckan därpå expasset. Så ska jag hinna hitta en praktikplats innan den 29 februari.

Det går inte

Jag har textkommunikation but no inspiration! Det går inte så bra ihop. Dessutom ska jag ha skrivit en artikel till tidningen Bergsport om när vi var till Dödlarsberget i somras. Inte alldels lätt kan jag säga eftersom det var för ett halvår sen... och den ska vara klar innan den 10 februari (på söndag!). VIll skriva den men jag har ingen inspiration så jag får ingenting skrivet. No, no, no....

Glömde nämna...

Min yngre lillebror Carl blir 12 år idag.  Så i kväll blir det någon maträtt som han bestämt och släktkalas, fast jag kommer vara på klätterträning plus att jag fått ansvar för en liten klättergrupp som jag, Linnea och en gammal konfa-kompis Hanna har hand om. Kanske kommer Nico också vara där men hon har varit sjuk så jag har inte kunnat fråga. Får göra det ikväll om hon är på klättringen.

Kläder och mode

Vem kom på det här med att man ska ha kläder? Eller jag menar snare att det finns mode och trender och att man blir bedömd efter vad man har på kroppen. Är det inte egentligen en formad tygbit som egentligen inte uttrycker något alls? Kanske vi bara skulle ha höftskynke? Här i norrland under vintern behövs det kanske något större skynke men ni fattar poängen. Det är ett rätt konstigt påhitt, egentligen. Igår såg jag programmet Fråga Olle och en av gästerna var en modebloggare vid namn Elin (!). Jag tycker inte illa om det och jag hatar inte henne men just att det är så förstorat. Hela modegrejen att jag måste se ut på ett visst sätt för att bli respekterad, eller mindre respekterad.

Visserlige har jag förstått att kläder kan uttrycka vem du är och vad du tycker. Men bär du helsvart (kläder, hår,skor) så är du emo. Är det sant? Jag tror inte det, du har bara hittat vem du är och vågar visa det, vågar skilja dig från mängden som ska bara samma sak för att det är mode, trend eller vad du nu vill kalla det. Dessutom läste jag i en tidning för några månader sedan att man kan inte vara emo eftersom emo betyder emotional och är en musikstil, man kan inte vara en musikstil. Hade väl inte med hela grejen att göra, kom in på ett sidospår :P

Så varför kan vi inte börja gå omkring i tygskynken (lakan kanske) och bara strunta i att föja mode. Men om jag ska tänka efter nogrannare så blir det ju ett mode eller trend om alla nu skulle börja bära skynken. Jaja, nu motsade jag mig själv men, so what?

Gud så pinsamt!

Gud så pinsamt! Fick se mitt filmade aerobics bolck idag och jag tror jag gjorde allt fel fastän min lärare sa att det såg bra ut och att jag hade bra hållning och hittade takten i musiken. Men det kändes verkligen som om allting gått fel och på vissa ställen såg jag faktiskt fel, som hon dock inte tyckte var så farliga.

Denna vecka kommer enbart att bestå av plugg, och träning. Med ett stort prv den här veckan och ett nästa vecka så är det inte så mycket annat att göra. Plus att jag måste göra mitt ex-pass till aerobicsen...

ÅÅÅÅÅ, jag hinner inte! En hjärna, två händer, två ben. Det är vad jag har men skolan verkar tro att eleverna har två, möjligen tre, som de har. Seriöst, lärare är aliens vad forskare än säger om utomjordningar, men lärare är i alla fall ett släkte för sig, speciellt gymnasielärare.

Nu kan det dröja igen innan det kommer ett inlägg efersom jag har så mycket annat att göra och bloggen är tyvärr inte så högprioriterad, sorry :(

RSS 2.0