Julen är över och mellandagsrean rivstartar

Den traditionella julen är över, den kom och den gick. De senaste åren har julen och andra högtider bara gått förbi, den har väl blivit mindre spännande med åren eftersom vui gör samma sak varje år. Och jag har liksom missat förberedelserna innan, baket av pepparkakor och lussebullar. Jag har faktiskt hjälpt Ida göra en smällkaramell, dock inte någon egen. Så det enda jag känner av julen är julafton och det blir kanske för lite för att jag ska hinna få in känslan av julen.

Sen måste jag kanske få säga att julen blivit lite för överskattad. Folk handlar som galningar och allt cirkulerar runt julklappar. Ni skulle ha sett berget av julklappar vi hade i år. Vi är nästan 30 personer när vi firar jul, släktfirande, och det blir många klappar. Hade vi stapplat dem runt granen skulle vi inte sett granen. Nu fick de stå utsprida i sina väskor runt om i vardagsrummet, hos mina kusiner där vi firade i år. Under trappen, längs hela långväggen och ett par små under granen och några mot väggen bakom granen. Helt sjukt! När tomten sen kom, till några av de smås förskräckelse, och skulle in genom bakdörren fick vi skynda och flytta på två stora väskor som stått för dörren så att han kunde komma in. Min kusin, 4 år, stod och hoppade av oro för att han inte skulle få någon julklapp av tomten. Vad får barnen egentligen för bild av julen? En massa presenter och Kalle Anka & co. Vet de ens varför vi firar jul och får presenter? Det kan jag inte kräva av barnen som år fyra och nedåt men jag undrar om mina två yngsta syskon, 9 och 11 år, egentligen har så stor koll. Jag vill inte vara negativ mot julen men det är så mycket som känns överskattat.

Nu startar också mellandagsrean och folk handlar som galna fastän de nyss fått en massa prylar. Pappa såg ett par igår som skulle köpa en skrivare på OnOff eller någon av de där elektronikaffärerna på Solbacken. En skrivare för 2900 och han menade på att för 2900 kunde man får en hyfsad FÄRGskrivare. DE som skulle handla hade alltså ingen aning om vad de skulle ha. Eller de visste att de skulle ha en skrivare men de hade inte jämfört priser eller kollat upp vad en skrivare kostar i första hand. Knäppt måste jag få säga.

En vecka kvar...

Det var inte så mycket folk som jag väntat mig igår på shopen, men det var ändå mycket för att vara en söndag. Jag var inte så pigg igår. Fick huvudvärk så jag trodde att huvudet skulle sprängas en stund när jag stod i kassan och så var jag trött. Att jag var trött var konstigt för jag hade sovit mer än 9 timmar under natten. Men ändå så var jag trött. och jag var verkligen inte på humör för att träna men for ändå och fick lite gjort i alla fall.

På kvällen tänkte jag försöka plugga till läxförhöret i samhällskunskapen, demokrati och riksdagen, men jag höll på att somna (tror t o m att jag gjorde det en kort stund). Då var klockan 19.30 så jag plockade ihop läxböckerna och borstade tänderna och avlägsnade sminket men då jag skulle lägga mig för att sova i sängen (låg på golvet tidigare) kunde jag inte somna. Det gick inte. Så det slutade med att jag somande först vid 2 på natten, kan ha varit senare. Vilket fall så var jag trött i skolan idag och jag är ganska trött nu.

Idag hade vi uppvisning i Röst och Rörelse. Min grupp skulle visa "Snövit goes Christmas". Det blev hur kul som helst och jag lyckades hitta åt  färgsprankande kläder (rött och grönt) som jag inte visste att jag hade. Så hade jag en massa annan rekvista som de andra blev lite imponerade av att jag hade med. "Du har tänkt på allt" sa de.

Nu måste jag springa och byta om till mjukbyxor och sedan ska jag till mina kusiner och vara barnvakt. Jag hoppas att jag kan sova gott i natt för det lär jag behöva...

Julklappshelger...

Jag jobbade idag på Apoteket shop. I vanliga fall brukar jag jobba drygt 2 timmar, från 12 till 14, men nu är det en vecka kvar till jul och alla ska göra sina julklappsinköp så det var folk hela tiden. Jag slutade 16.00. De tror att det kommer att komma mycket folk imorgon också fastän det är söndag och för att inte tala om nästa lördag! Två dagar före julafton! Då kommer det vara folk, det kan jag lova.

När jag kom hem höll mamma och pappa på med maten vilket var bra eftersom jag inte ätit någon lunch. Innan jag for för att jobba hade jag käkat frukost och sen en yogurt tallrik och macka+frukt, kan det räknas som lunch? Eller jag var inte så hungrig egentligen men jag behövde få riktig mat i magen.

Efter maten har jag förberett måndagen lite. På röst och rörelse lektionen ska vi ha uppvisning och min grupps pjäs heter "Snövit goes Christmas". Blir jättekul att få spela upp den eftersom vi improviserar vad vi ska säga så vad som helst kan hända... I alla fall så har jag gjort en yxa, en önskelista och några småpaket. Å, ja just ja! Jag får inte glömma glittret tomten ska strö på Snövit så att hon vaknar. Det måste jag lägg fram sen. Det som jag har kvar att göra till pjäsen är att skriva ett manus till berättaren och en stor röd bok till det. Publiken kommer verkligen att få sig ett gott skratt.

Nu måste jag baka också eftersom vi ska ha fika på aerobicsen på måndag då det är sista lektionen. Jag ska göra kladdkakafast i små formar och så ska jag ha lite hallon och krossad mörk choklad, om vi har hemma. Det är bara att sätta igång och GOD JUL på er alla!

Lucia, lucia välkommen till oss nu...

Lucia är här och det är 11 nätter kvar till jul. Esteteleverna som går musik håller i luciatåget på Anderstorpsskolan i Skellefteå och det var riktigt bra. Det märks att de har övat länge för stämmorna satt perfekt. Versläsning blev det också och ett och annat solo. Dirigenten Kristina röt också till under sista låten för ett par elever längst vak  i aulan reste säg och tänkte gå mitt i slutlåten. Hon sa åt dem att gå och sätta sig igen. Då fick hon en applåd. När lamporna tändes efter att lucia m f gått ut vart det rusning. Det var lunchdags och ingen ville stå i kö och så fick vi ju en lussebulle! Sen var det hela eftermiddagen kvar med engelska och aerobics. Jag måste erkänna att jag inte var så peppad att ha aerobics idag . Känner mig så seg. Men vi skulle ha hiphop-aerobics och det är hur kul som helst. Min lärare har gjort en dans så vi får dansa fast vi använder aerobicssteg. Hur kul som helst!

Nu ska jag snart fara på klättring. Både vill och inte vill. Tycker om att röra på mig och tycker om att klättra men jag har bara inte energi att göra något. Men jag kommer att fara eftersom jag lovat att göra det. Vad jag verkligen längtar efter just nu är helgen och jag är i stort sett ledig förutom att jag ska arbeta en eller två timmar lördag och söndag, men det gills inte. Så ska jag vara barnvakt måndag kväll men det räknas inte som helg.

Tisdag - lunchtid

Nyss käkat lunch, men jag fattar inte hur skolan kan kalla det där mat. Att skolan får kalla något de gör för mat är en gåta. Det har ju spätt ut allt med vatten och kryddat lite.

Aja, det jag funderar på just nu är i alla fall på vad  bilderna på limbino.se ska föreställa. Något litet tror jag för bilderna är ganska pixliga, den är nog förstorad. Nu är  det snart dags för matte som är ett av mina favoritämnen tror jag. För stunden i alla fall, för nu är det ganska lätt så jag förstpr allt som jag jag räknar. Dessutom så fick jag MVG på senaste provet så det gav en liten kick. Nu håller vi på med algebra och det har jag alltid tyckt om av någon anledning, även fast det är siffror och bokstäver överallt.

Två veckor kvar till jul...och idag är det nobeldagen

Fatta att det bara är två veckor kvar till jul nu! Och jag måste lägga på ett kol när det gäller julklappar. Har bara köpt till mamma, och mina yngsta syskon. Men jag vet vad Olof ska få och vad jag ska ge till mormor och morfar. Mormor och mofars present blir bäst, de ska få en liten korg med rättvisemärkta saker. Te och choklad, typ. Hoppas de blir glada. Jag har frågat mormor vad hon ville ha i julklapp och då sa hon en tidning, Trädgårdsliv eller nåt sånt, menm jag hittar den in te och jag tror att detta blir mer uppskattat.

Som sagt så är det ju nobeldagen idag och de ska sända arton timmar. Vad i hela friden gör de i arton timmar? Käkar? Det är ju prísutdelning också förstås men endå! de måste byra programledarpar en gång men de ska typ snacka i åtta timmar var så vad händer med de övriga två, vem vet?

Dax´ för nästa hektiska helg...

Förra helgen var jag uppbokad upp till tänderna och var verkligen tvungen att planera för att hinna med allt, detsamma med den här helgen. Min lillebror har bjudit mig på bio som en sen födelsedagspresent ikväll, vi ska se Guldkompassen. Imorgon ska jag jobba 12 till 14 och sedan blir det hem och ta det lite lugnt för jag ska på fest! Apberget.se har anordnat ett disco på Expolaris som jag och Sara ska på. Men jag tror inte jagska var där till klockan 1 när det stänger för jag ska nämligen vara i kombihallen klockan 9.30 på söndagen. Min klättergrupp har anordnat en klätterdag för de andra grupperna och vi hoppas att det kommer folk annars säger mina tränare att det får bli en träningsdag för oss istället. Efter det ska vi faraoch badoch sedan käka middag och se film tillsammans. Efter det blir det kyrkan, jag måste dit för att Kurt(han spelar orgel och håller i Mb-kören) försöker bilda en kör som kan sjunga vid julbönen men förra veckan var det ingen som kom så då blev det ingen kör. Så nästa vecka blir tung eftersom jag inte fått någon "helg".

Och så är det Idolfinal ikväll, jag kommer att missa början eftersom jag är på bio men sen kommer jag att sitta klistrad framför tv: n.

19 dagar kvar...

Två  och en halv vecka kvar till jullov. Mamma är på mig varje dag och frågar vad jag önskar mig i julklapp och inte har jag några svar. Men jag vet vad jag inte vill ha och det är godis. Jag försöker att inteäta godis men hur lätt är det när mormor och farmor och gammel morfar mf varje år, både vid jul och påsk ska ge en påse var+lite till...
Kanske ska man skriva en lista på vad man inte vill ha. Fast samtidigt ska väl julen vara en tid då man är positiv och ser på det goda och bra som finns runt omkring en. Det blir som när man ska göra de här meditationerna som vi hade med Anitha med H, eller den som man skulle göra på kvällen. Då skulle man tänka på tre positvia saker som hänt under dagen.

RSS 2.0