Vår överallt!

image59
En blomma! (dock av plast, tagen i sthlm!)


Det är så härligt med vår! Just idag var det lite kallt för det blåste så mycket men annars så är det helt underbart! Jag blir så glad av att gå ut i den friska vårluften och bara vara. Låta solen värma, den värmer ju nu, ansiktet och ååååå! Superhärligt! Mamma har en rabatt alldeles vid husväggen och där blommar det. Snödroppar, nån gul blomma och nån lilablå blomma, jättefint. Har inga bilder för jag har nu packat ner kameran i väskan inför imorgon, annars kommer jag att glömma den, å de bi inge bja!

Ska nog försöka hinna med en kvällspromenad för att hinna känna Skellefteå en sista gång innan det bär av mot nya, härliga äventyr!

Bomba bloggen AB!

Sarax2, och säkert x1 också, tyckte jag skulle bomba bloggen med inlägg men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Jag åt grillat till middag, med ris (mamma har alltid potatis). Det var gott men jag tror det blev lite för mycket mat för min lilla mage!

Packat å klart!

Allting är packat, rummet är städat, sängen bäddad (nya lakan å sånt), Jag har duschat och jag har lagt in de bilder jag hade på kameran på datorn. Det var 5 bilder på Ronja när hon satt i ett av vardagsrumsfönstren. Hon var bara för söt!

Just nu försöker jag få mobiltelefonen i kontakt med datorn men den vill inte, ingen aning vad som hänt. Den var så här tidigare i veckan också, på medielektionen då vi ville ha in lite bilder till radioprogrammet. Nånting är det som hänt och jag ska fråga pappa, han brukar kunna lösa såna här problem.

Dan före dopparedan...nästan

Imorgon bär det av, till Taize. Ååå, jag kommer nog i nte sova något inatt, är för speedad! Snart så skriker jag, så mycket längtar jag. Vill åka nu!!

Men först så måste jag göra bort samhällsprovet. Ekonomi, blä och usch. Jag fattar nada och detta kommer att gå åt skogen men snart så är det gjort och då bryr jag mig inte särskilt mycket. Kommer nog få VG i alla fall. Johnny, samhällsläraren gillar nog mig och Sarax2. Vi smörar lite här och där och det lönar sig kanske...

Ska nog få in något till inläg innan jag far men nu måste jag plugga så det kanske går lite bättre än "åt skogen".

nu var det ett tag sedan igen:P

Det är alltid mycket att göra och jag har två prov i veckan som ska klaras av och en hel drös med nationella när jag återkommer från Taize. I rast och ingen vila, knappt har jag en stund att vila. Men nu är det verkligen inte llångt kvar till vi åker...nu på lördag! Så nu måste jag börja sätta fart med att packa och ta mig till banken för att växla till mig lite euro. Utan euro kan det bli lite jobbigt eftersom vi mesta delen av tiden kommer vistas i euro-land. Haha, nu var jag rolig va? Euro-land.

Nä men nu ska jag få i mig frukost och sedan klä mig så inte klasskamraterna blir förskräckta över att man anländer i pyjamas! Ska nog örsöka hinna läsa också. Är faktiskt så duktig att jag läser en bok på engelska, mest inför nationella proven. Läser Jane Austens Pride and Prejudice eller som det blir på svenska: Stolthet och fördomar. Den är mycket bra fastän jag inte förstår allt men jag har sett filmatiseringen av boken så jag vet ungefär vad den handlar om (och hur den kommer sluta!).

Trött, ska gå och lägga mig snart (gäsp)

Tisdagar har alltid varit och komer nog att fortsätta vara den dag då jag alltid är upptagen. Klättring, jobba whatever. Alltid något. Nu det senaste åren har jag knappt ens varit hemma emellanåt utan far direkt till träning eller jobb. Man blir lite trött då när man ska vara igång hela dagen och inte får sätta sig ner och vila. Men nu är jag hemma och har fått på mig myskläder och ska alldeles strax ggå och lågga mig för at orka med morgondagen. Vi ska ha två mattelektioner. En direkt efter gympan på morgonen och en extra efter sista lektionen. Allt för att vi ska hinna ha prov på kapitlet vi håller på med nu och för att hinna med lite till innan nationella vecka 19. Så det är mycket matte som gäller nu men mpste väl ta tag i engelskan också, annars blir man väl underkänd :/

Träffade Sara Eriksson på jobbet idag. Vi kom överens om att börja springa till Taizé. Dock så har vi bara ledigt för 5 dagar så den planen gick i stöpet. Men jag längtar verkligen så mycket! Vill åka nu, inte vänta en vecka till :S Bara för att jag längar så mycket kommer jag väl börja packa till helgen.

TAIZÉ med stort utropstecken!

God natt! (God morgon för er som läser det imorgonbitti!)




Föresten gå gärna in på blocket och sök efter "kristallkrona och äldre möbler i fint skick". Det är möbler från farmor som vi helt enkelt inte rymmer i huset.

Tragiskt med 10-åriga Engla

Det står ju överallt i tidningar och de pratar om det på radio. Nog hoppades alla att hon var vid liv men kände nog långt där inte att kanske... Men skönt, för både 42-åringen och anhöriga, att han erkände att han mördat henne och att sa var han gömt kroppen. Att han inte höll inne med var kroppen fanns för då kunde det ju dröjt ännu längre innan detta drama fått sitt slut. Vad jag inte kan förstå vad mannen hade för tankar när han bestämmer sig för: Jag ska mörda en tioåring. Vilka motiv har man för att göra något sådant?

Vi är alla med dig ängla-Engla!

image56
Bilden är från min farmors begravning men den fungerar lika bra i det här samanhanget



Idag ska hela klassen på teater, som faktiskt kan anknyta lite till 42-åringens bakgrund. Teatern handlar om våldtäkter på unga flickor. Kan nog vara intressant att se, hur intresant nu våldtäkter nu kan bli:/

För att se lite positiva saker i vardagen vill jag säga att det har slutat snö men det han komma säkert en decimeter igår. Jag skulle ju till kyrkan igår och det snöade när jag skulle gå dit och när jag skulle hem igen. MEn det var kul att vara på kyrkan. Får träffa folk, både gamla och nya vänner, och just igår så hade vi årsmöte. Jag sitter i styrelsen, otroligt nog, och är sekreterare. Är rätt kul men man hänger inte alltid med när alla ska prata samtidigt och man inte vet vad man ska skriva eller hur man ska formulera sig.

Det snöar igen :/

image55Visst är det tråkigt när man trodde det var nästan sommar och så börjar det snöa. Och inte lite heller, det bara vräker ner. Jag vill ha sommar och sol eller åtminstonde värme. Som tur är så ska jag ju snart till Taize så då får jag våren lite tidigare. Bara det inte blir som förra året då det regnade under helaimage55 vistelsen utom allra sista dagen.

Imorse åkte våra sydliga släktingar hem igen. De for redan vid 7 i morse. Jag vaknade då men var så groggy, trött, att jag bara låg kvar och somnade om igen. Självklart kom Myran in strax därefter och ville att jag skulle gå upp men det ville inte jag så jag struntade blankt i henne och som tur var gav hon sig och gick. Det hela slutade med att jag v aknade ännu en gång och då var klockan halv tio så då tyckte jag det kunde vara värt att stiga upp. Åt fruktost och borstade tänderna i vanlig ordning och sen tog jag ett bad. Behövde tvätta håret och kände att ett bad skulle sitta fint just idag.

Annars har det nog inte hänt något speciellt förutom att jag varit ute på promenad idag och det blåste mycket och mot slutet började det snöa.

Har träffat "ICA-Stig" idag

Det löste sig med dessa tv-program igår. Både Sara och Annie kom rätt sent så jag kunde se på Så ska det låta och när vi såg vilka som skulle vinna bytte vi över till Talang '08. Det finns verkligen hur många knasiga och duktiga människor här i världen. Men det fanns två stycken som imponerade lite extra. Den ena var en 10-årig tjej som sjöng, ja jag vet inte vad. Hon var jätteduktig! Sen var det en trollkarl som höll på klippa i ett snöre som först var av på mitten sen var de olika långa. Helt igen osv. Förstod ingenting!?

Riktigt hur det kom på tal vet jag inte men plötsligt så skulle vi åka till Piteå idag till en ny anläggning som heter Skeppet. Där finns det golf, bowling, äventyrsland (för de allra minsta), luft-hockey, biljard mm. Självklart så har jag inte med mig kameran annars hade det blivit en och annan bild på anläggningen. Mycket imponerande. Jag och Annie ville bowla men de 4 banor som fanns var uppbokade hela dagen, mycket tråkigt. Annie var med eftersom hon sov över och sen fick vi en plats över i bilen så då drog vi med henne också. I alla fall så golfade jag, Annie, mamma och min faster Lillyanne. Mamma vann och jag kom sist, mer än så behöver ni inte veta, punkt.

image54Efteråt gick vi och tittade på anläggningen eftersom Lillyanne ocn min kusin Jörgen aldrig varit i Piteå så vi tittade lite på hotellet och det stängda badet. När vi sedan skulle gå därifrån möte vi en man och jag kunde inte koppla vem det var. Så kommer Lillyanne fram till: Det var ju ICA-Stig! Han som är i ICA-reklamen på tv. Inte konstigt att man kände igen honom, han har ju bildligt talat varit i ens vardagsrum! Och vi insåg att vi har faktiskt ingen aning om vad han heter i verkligheten, han är ju Stig för hela svenska folket. Men jag har tagit mig friheten att ta reda på att han heter Hans Mosesson.

Lånade bilden från aftonbladets hemsida.

11 april

Vart är verktygsfältet när man ska skriva inlägg??

Känner mig helt virrig idag eftersom jag var hemma igår och tillbaka i skolan idag. Är det måndag eller fredag? Tjing!

Nej, det var inte vad jag tänkt skriva om utan att det nu är 15 dagar kvar till Taize. Har letat fram pass, ficklampa(att ha i bussen när alla sover och man vill ha något i ryggsäcken) och resedagbok. Ett annat måste är att växla lite pengar till euro eftersom Frankrike har gått med i EMU och man måste tänka när man ska betala(ta allting gånger 9). Men jag bara längtar, längtar, längtar!!! Fick ju bekräftelsebrevet i förgår och måste definitivt titta igenom deltagarlistan vilka från förra året som ska med i år, har kvar listan från förra året så det är bara att jämföra. Men två veckor och en dag, kan knappt hålla mig. Snart så springer väl jag och Sara Ericsson till Taize så får de komma ikapp oss på vägen och plocka upp oss.

Ikväll kommer Annie och ska sova över till imorgon. Hon skulle ha med sig någor spel som vi tänkte prova och Sara tänkte också komma och hon vill pröva spela Guitar Hero. Sen så är det ju Så ska det låta och Talang samtidigt klockan 20.00 på TV så hur vi gör där återstår att se. Kanske hoppar vi över båda eller sätter oss vid varsina tv-apparater. Blir nog en trevlig kväll för det var ett tag sen jag umgicks med Annie.

Aja, nu är det Samhällslektion och sen slutar vi. Kvart över ett. Hur härligt är inte det en fredag på en skala från 1 till 10?

Länge mellan inläggen, jag vet

Den senaste tiden har det blivit få inlägg. Man måste ha tid och ork att ta sig för att skriva och jag känner väl att jag har haft brist på båda. Min förkylning vill som sagt inte släppa taget och igår blev den snäppet värre med lite feber som gick över till idag men ordentligt snuvig och hosta fanns kvar. Dessutom så flyttade vi datorn så den var utan internet någon dag.

image49Igår fick jag årets, jag menar årets, glädjebesked. Jag ska få åka till Taize! I och för sig så hade jag redan tagit ledigt och börjat förbereda mig för resan men riktigt säker på att jag var med var jag inte. Så nu är det 16 dagar kvar till avfärden och jag kan knappt vänta tills dess. Men den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. På denna bild kan man se hela området, inklusive en del av tysta parken.
 image50
Tysta parken är verkligen en upplevelse. Den är så vacker. Hr många fler bilder som jag skulle kunna lägga in så någon fler ska väl rymmas. Hoppas bara jag blir frisk innan vi far.

image51  image52



image53Men denna dag var en dag av både sorg och glädje. Vi begravde farmor idag. Cermonin var mycket vacker med en präst som verkligen "läst på" om farmors liv och uppväxt, han berörde många djupt. Alldeles innan slutet sjöng morfar Som en bro över öppna vatten. Den sjöng jag med kören i högstadiet, fast på engelska, och den är mycket bra. Under hela begravningen kände jag hur tårarna fanns där bakom ögonlocken och när morfar sjöng kom de äntligen. Att farmor inte finns längre kommer kännas tungt men hon har levt sitt liv och orkade helt enkelt inte längre.

Den ljusa sidan av det hela var att släktingar från pappas sida som bor i södra Svergie kom upp. De, kan jag lova, träffar vi inte så ofta. Så farmors syster Vivan och hennes man Ragnar kom upp och de körde bil hela vägen! Det är något att imponeras av för båda är något år över 80... En annan rolig grej med deras besök är att strax utanför Örnsköldsvik gick deras bil sönder. Vi tänkte att nu hyr de en bil sista biten men de köpte en ny. Det är vad man kallar impulsköp!

Även pappas syster Lillyanne, hennes make Inge och deras son Jörgen kom upp. De är jättetrevliga och pratar värmlänska. De är så goá och det var så gött att få komma hit upp och träffa oss.

Vivan och Ragnar anlände igår och for vi 4 tiden idag. Att man ids köra när man bara ska hit och vända i stort sett. Lillyanne, Inge och Jörgen däremot stannar någon natt till, om de far imorgon eller på lördag vet jag inte.

Har insett något förfärligt!

Läste min dagbok igår kväll. Insåg då att jag varit konstant förkyld, av och till, sedan mitten av februari. Jag hade skrivit något om att jag var stressad, tiden för alla proven som kom samtidigt, och kände en förkylning i kroppen. Veckan efter bröt den ut och har aldrig riktigt gått över sedan dess. Idag var det aningens värre än vanligt. Var riktigt hes när jag vaknade, kunde nästan inte prata. Som tur var gick det över ganska fort men halsen känns lite mer irriterad än förut. Hostar som jag inte vet vad.

Efter att farmor dog så måste vi ju tömma hennes lägenhet på boendet coh försöka få plats med skakerna någonstans. Nu står lite i mammas farmors källarförråd. Lite har fått ta plats inne hos mig (4 flyttlådor, 4 stolar och en spegel). Efter lite ommöblering har vi även fått in ett bord (självklart med tillhörande stolar) och ett porslinskåp i vardagsrummet. Bilder bifogas när jag har tid och ork. Host, host!

Trött så in i norden

Var så trött och var så nere igår att jag bestämde mig för att stanna hemma idag. Var nog rätt val för jag gick och lade mig igen och sov till klockan tolv. Då blev det lite lunch och sedan försökte jag plugga lite. Vi ska ha ett teoriprov i idrott och måste hitta svaren till frågorna. Jag gjorde två frågor till hälften sen gav jag upp. Jag fann ju inte svaren i boken och ides inte köra igång en dator.

RSS 2.0