Lördagkväll

Det är lördagkväll. Katten har krupit ihop framför brasan och är urgullig, som vanligt. Och vad ska jag hitta på som är ensam kvar hemma?? Jo, jag ska plugga, engelska. Precis, jag ska plugga en lördagkväll. Detta på grund av att jag jobbade på torsdagen istället för att vara på engelskan så då skulle jag göra klart arbetsbladet hemma istället. Som tur är så har jag bara 3 uppgifter kvar och de borde gå snabbt (hoppas jag :/). Sen blir det till att krypa ihop, liksom katten, framför tv:n och få det att kännas som en lördagskväll.

Ha det så bra denna ljuva afton!

Lördagkväll

Det är lördagkväll. Katten har krupit ihop framför brasan och är urgullig, som vanligt. Och vad ska jag hitta på som är ensam kvar hemma?? Jo, jag ska plugga, engelska. Precis, jag ska plugga en lördagkväll. Detta på grund av att jag jobbade på torsdagen istället för att vara på engelskan så då skulle jag göra klart arbetsbladet hemma istället. Som tur är så har jag bara 3 uppgifter kvar och de borde gå snabbt (hoppas jag :/). Sen blir det till att krypa ihop, liksom katten, framför tv:n och få det att kännas som en lördagskväll.

Ha det så bra denna ljuva afton!

Bättre

Jag mår bättre idag, som tur är ftersom jag ska jobba. Hade inte känts bra om jag varit tvungen att ringa och säga att jag inte kan komma idag eftersom de bara ska ha extra jobbare idag. De ordinarie ska på nån konferans på aurum tror jag. Magen är som sagt bättre men jag känner mig lite illamående ibland.

Igår kan jag lugnt säga att jag inte mådde bra, jag nästan sov när jag skulle se Let's dance. Eller jag såg själva dans delen men när jag skulle försöka hålla mig vaken för att se röstningsresulatet så missade jag vem som åkte för att jag sov vid just det ögonblicket. Mamma fick berätta nu på morgonen för mig och min lillasyster, som också somnade i soffan, vem som åkt ut. Det var Tilde som åkte ut för er som också missade och ville veta.

Nu på morgonen gick jag dessutom till Barnens hus för att se efter en födelsedagspresent till min lillebror. Och vet ni vad jag hittade?? TWISTER! Jag blev superglad eftersom jag letat efter det i veckor men ingen har haft det. Så jag köpte det på en gång och så ska han få det när han fyller år. Jag kommer också vara en flitig användare av det....

:(

Det började redan igår kväll, illamåendet, men jag for till skolan i alla fall därför att jag har textkommunikation. Jag har textkommunikation en gång i veckan och lektionen är 2,5 timme. Så ni förstår kanske hur mycket jag missar om jag är borta. Tittade på min statistik idag och såg att jag haft 57 sidvisningar den 22 januari, jag brukar ha typ 8...

Tittade efter vad jag skrev för inlägg i tisdags och det var det om Marcus...
Han är ännu inte funnen och snart så lägger polisen det hela på is, risken är stor att han drivit ut till havs med strömmarna.


Bekräftat...

De hittade Marcus skoter vid lunchtid idag. Känns lite både och, nu är det bekräftat att han kört ner sig i havet men nu försvann det lilla hopp (som kanske fanns) att han trots allt skulle var vid liv...

Skotern återfanns 300 meter norr om Kåge hamn så nu satsar polis och kustbevakning allt på att söka i det området efter honom. Hoppas att de finner honom och att han inte drivit ut till havs med strömmarna.

Vemodigt, vemodigt...
:(

Finns inga ord...

Fick veta något mycket tragiskt igår. En kille, samålder med mig, hade varit ute och kört skoter under söndagen men kom aldrig hem. Han anmäldes saknad och spaningsarbete inledes. De har då hittat skoterspår som troligen tillhör honom men de slutar vi öppet hav... Troligen så är han då drunknad men de har varken hittat skoter eller människa så det kan inte bekräftas. Det är verkligen så tragiskt när någon måste gå bort så ung, så många drömmar som aldrig kommer att uppfyllas.

Förra året avled en kille på min skola efter en våldsam krock dagen före alla hjärtans dag. Det kändes hemsk men samtidigt visste jag inte vem det var. Vet inte ens om jag hade sett killen på skolan tidigare. Senare på våren tror jag det var så dog en tjej av hjärnhinneinflamation. Hon hade gått årskursen över mig under hela grundskolan och brukade vara på kyrkan på söndagkvällarna eftersom hon gick ledarutbildningen där. Det kändes nära och svårt att ta till sig, ingen nära relation egentligen men ändå tillräckligt nära...

Den här killen, som än så länge är förklarad saknad, blev ännu närmare. Gick parallellt med honom grundskolan och visste precis vem han var. Grävde till ochmed fram ett gammalt minne från tvåan då vi skulle vara "fadder" åt en etta. Jag var fadder åt hans lillasyster. Så jag har varit hemma hos honom när jag skulle leka med hans lillasyster. Det här känns otäckt nära. OCh när jag tycker att det är jobbigt att ta, hur känner sig inte hans familj då? Är hans lillasyster på skolan ens? Det skulle inte jag vilja vara, jag skulle vilja vara hemma med mamma och pappa för att få information så fort som möjligt. Att sitta i skolan och räkna matte skulle nog inte gå, koncentrationen skulle vara knapphändig.

Men det finns något just i denna mörka tid. MIN lillasyster fyller 10 år idag och fick massor med fina presenter. Det blir väl tårta sen ikväll när jag kommer hem från träningen.

Nu börjar det dra ihop sig för att fara till skolan och vi ska ha radiosändning idag. Jag och Sara är tekniker så allt hänger på oss. Sabbar vi det så floppar allt så vi måste bara greja det här. Håll tummarna för oss...

MVG!

Yes, jag har Mvg i Textkommunikation! Ärligt talat så var jag lite osäker på vart jag låg, hoppades självklart på ett mvg men förväntade mig inte mer än ett vg. Jag förväntar mig aldrig ett mvg förutom i aerobics, där jag btw också har mvg, så jag blir alltid jätteglad när  jag får ett mvg. Så "yes, yes, yes!" säger jag med ett supersmil:) hehe :D

Raster, raster

Raster, antingen för långa eller för korta. Lunchrasten var för kort, vi hade 40 minuter men det var minst hundra människor i kö. Nästa rast efter engelskan (som var den lektion alla blev sena till eftersom ingen fick mat i tid) är en hel timma och jag ska i och för sig till Campus, men det tar högst 5 minuterm, och byta om. Så det ör väl dags att fara snart men jag längtar verkligen till efter sportlovet vecka 10 då min Aerobics kurs slutar. Grejen är bara att innan dess ska jag ha gjort ett examenspass i aerobics och det känns som att veckorna går väldigt fort...

Halt värre!

Först kommer det decimeter med snö under helgen och alla är glada att äntligen ha fått lite vinter men vi borde alla ha förstått att snart skulle tövädret komma igen, det är inte meningen att vi ska få ha någon "riktig vinter" den här vintern. För nu så har snön på gångvägarna smält och man skulle ha kunnat åka skridskor till skolan om de inte hade varit de där små hålen där asfalten tittar fram. I fall så höll man på att dräpa sig där man satt på cykeln i ett desperat försök att cykla till skolan. Jag gav mig inte och kom otroligen nog fram men detvar på minuten det. Vi skulle ha haft skridskor på gymnastiken idag men så blev det inte eftersom det, som varit is från början, nu hade smält. Också hemvägen gick i så kallad snigelfart men hem kom jag utan några allavrligare men än att jag var lite frusen eftersom mina vanter inte hade hunnit torka från morgonens äventyr så de var fuktiga vilket mina händer inte uppskattade.

Lång( )rast...

Idag blev det en lång lunchrast, 2 h skulle jag tippa på. Jag har ju ljudmedier på förmiddagen, från 9.30 till 12, men jag och min kompanjon Sara ska vara tekniker vid nästa veckas radiosändningar och vi hade inget att göra efter 11. Det resulterade i att vi gick och åt lunch och hade då fått mat i magen 11.30. Så nu har jag pluggat lite engelska, plugga är vad livet består av, för vi ska kunna några 'stående uttryck' till idag, läxan fick vi igår...Dessutom så har vi glosor till på torsdag så jag passade på att köra igenom de också en gång. Glosboken.se är en av de bästa sidorna tror jag för nu hade jag lagt in både uttryck och glosor där så det var bara att logga in och börja öva:)

Men man kan ju inte plugga bort hela rasten så nu blev det bloggning och så kollade jag om någon hade kommenterat mina texter på poeter.se, och se det hade någon:). Jag hade fått en applåd för en av mina alster också, tror jag, om jag inte räknat fel. Kul!

Tja, vad ska jag hitta på nu då? Nu har jag i princip bloggat klart och jag har ju redan pluggat. Kanske blir det lite poesi om inspirationen kommer, annars får jag väl se.


Jobb/skola + lite poesi

Väldigt pigg med tanke på att jag vaknade före 9 i dag. Då somnade jag också vid 12 igår eller idag...vadhelst man vill säga. Tittade in på poeter.se och såg att jag fått en applåd för mitt senatse alster. Det första jag skrivit på 2 månader. Jag hade helt enkelt ingen inspiration att skriva någon dikt men igår kom det och jag tror att det kan finnas mer på väg...

Min chef på Apoteket shop ringde nu på morgonen och undrade om jag kunde jobba något i veckan, hmm, det är lov och hittils så har jag jobbat 7 dagar (av 18). Hon undrade alltså om jag kunde jobba torsdag, fredag, lördag och söndag. Jag gick med på torsadg och fredag för jag behöver lite lov innan skolan startar igen. Denna eviga skola som aldrig tar slut, 10 och ett halvt år har jag och mina medmänniskor vistats i denna skola, eller olika skolor. Jag är ju faktiskt inne på min tredje skola nu och fler lär det bli men inte här i Skellefteå i alla fall. Man börjar vara lite less på stan nu efter att ha växt upp i den i 17 år. Efter 3:an blir det hejdå! Någonstans i Södra Sverige ska jag fortsätta att plugga har jag tänkt mig. Uppsala, Stockholm, Lund, Göteborg någon av de här stora städerna. Men först och främst så måste jag börja bestämma mig vad jag ska läsa till, annars kan det bli svårt att bestämma var jag ska styra min kosa.

Har också insett att jag nu har bloggat i ett halvår, inte så aktivt vissa perioder men dock så har jag haft denna blogg i ett halvår. Att jag skulle börja skriva dagbok var något jag aldrig kunde tänka mig förr. Men jag insåg att man faktiskt inte måste skriva varje dag, att det faktiskt betecknas som dagbok ändå. Så har jag faktiskt en icke teknisk dagbok också där mina mer privata tankar får ta plats. MAn kan ju inte öppna sig allt för mycket på nätet, eller hur?

Gott nytt år!

Så är 2007 över och vi har stigit in i 2008.

Jag tillbringade nyårsaftonen med med ett par kompisar och vi såg på filmer, åt chokladfondue och "klättrade" upp på Alhemsberget och tittade på stans fyrverkerier. Jag måste säga att vi klättrade eftersom det var lite isigt under snön så man var tvungen att hålla i sig noga med händerna och dra sig upp i grenar för att inte halka ner igen. Det blev rätt kallt när vi varit där i tre kvart så då gick vi hem till mig igen och drack varm choklad. Jummy!

Men jag ids inte skriva så mycket idag så jag säger bara GOTT NYTT ÅR!

( Måste dessutom skaffa mig ett nyårslöfte...)

RSS 2.0