Fy!!!!

Vi har ju Halloweenfest hemma just nu och mamma har anordnat Fear Factor! Först skulle vi använda såna där skidor där man går flera stycken och det var lätt som en dans. Sen skulle vi gå in och käka oliver och jag höll på att spy! Bokstavligen. Men jag fick i mig hela tre stycken innan jag kolapsade. Det som nu är kvar är att leta efter en nyckel bland en massa spagetti blandat med ägg och äckelätning där man ska gissa vad man får i munnen (man har förbundna ögon).

Fattar inte!

Först: Ursäkta att det var så länge sen jag skrev något. Har helt enkelt inte blivit av. Ska försöka komma ihåg att skriva lite oftare (kommer nog inte att lyckas eftersom jag är en såndär person som tröttnar rätt fort. Kan gå med i en klubb och är med några veckor men sen tröttnar jag och så blir jag mindre och mindre aktiv.)

I alla fall så har det hänt lite sen jag skrev sist. Har varit på animekväll (Hos Erik. Vi åt vårrullar och ris och såg en konstig animefilm om en get och en varg som blev bästa kompisar, kanske lite mer än kompisar.), Har städat mitt rum och skurat golvet (det var längesen jag skurade i mitt rum...), Har klippt mig (inte så mycket att någon skulle se det, tog bara topparna), varit på halloweenfest med tisdagsklubben (tisdagsklubben är mitt jobb, en massa utvecklingstörda som träffas och har kul. Det är hur kul som helst!). Det är väl i stort vad som hänt och sen jag kom hem från halloweenfesten har jag hunnit plugga lite men jag fastnade när jag räknade matte. Tillämpningar var inte kul. Ska ta tag i det senare (imorgon när jag är någorlunda pigg) för just nu orkar jag inte.

Det som är pågång annars är väl att hela familjen ska till Gran Canaria, vi far på torsdag. Skönt. Och så är det halloweenfest hemma imorgon. Nu ska jag se om det är något annat jag måste göra innan vi ska fara, annat plugg kanske...


Ojojoj! Mycket är gjort och mycket är kvar...

Ojojoj! Det har varit mycket den här veckan. Skulle ha klart ett anatomi-arbete till idag (blev klar i morse), hade ett föredrag i Kåge om rättvisemärkt igår. Spelade upp balkongscenen ur Rmeo och Julia på engelskan (vilket gick bättre än förväntat) och imorgon är det dags att redovisa en midsommarnattsdröm på svenskan. Dessutom har jag fått ett till jobb. Kommer att jobba på Apoteket shop vissa helger, ibland efter skolan om det behövs.

Nästa vecka blir det också mycket som händer. Kanske far till Piteå med Samme och Pål någon dag för att titta på ett litet café som de har där som säljer rättvisemärkta produkter och "rättvisebakade" kakor. På tisdag ska är det halloweenfest med tisdagsklubben i Ursviken och sen ska jag vidare till Anderstorpskyrkan där vi ska ha övernattning till onsdagen. Sedan på onsdag ska vi ha Halloweenfest på med familjen för att på torsdag kommer vi att bege oss till Gran Canaria!

Riktigt längtar tills vi ska fara, slippa ifrån kalla och molniga Skellefteå och få ligga på en solig strand och bara ha det skönt. Visserligen måste jag skolka 4 dagar från skolan men det är okej. Jag skulle inte stanna hemma bara för att jag inte får åka på grund av skolans policy. Ovh visst får jag lite dåligt samvete för att vi ska flyga eftersom jag var i Uppsala för två veckor sedan och pratade om klimatet och kom fram till att flyget var en av de värsta miljöbovarna (de största är bilarna). Så ja, det känns lite dumt att åka men det har varit planerat i flera månader att vi ska åka och jag kan inte säga nej nu och jag vet att jag skulle missa en massa skoj.


Johnny Cash-party med amerikanska pannkakor

Hade en helt lagom lördagkväll igår. Gretchen, Erik och Bella skulle ha ett Johnny Cash party ditt jag blev bjuden, även Ivan och Pål var där. I alla fall så höll de på att laga amerikanska pannkakor när jag anlände. Första gräddningen gick inte så bra eftersom de hade glömt smälta smör under, Bella menade på att det inte behövdes när det var smör i smeten (eller degen för den var ganska tjock). Men vi fick ett par stycken var som vi åt med sirap, någon chokladkräm, vaniljvisp och jordgubbssylt. Självklart hade man inte allt på samtidigt och jag hade bara sirap på mina.

När alla var mätta och belåtna gick vi till nedervåningen där vi såg på filmen om Johnny Cash: Walk the line. Den var riktigt bra och jag måste då säga att det inte verkar lät att vara rockstjärna. Drog -och alkoholproblem, frun orkar inte med att han är borta jämt och när han dessutom var fattig som liten och hade en berusad far som inte tyckte att han var värd något. I vilket fall så var musiken underbar och att det var skådespelarna själva som sjöng kunde jag aldrig ha gissat om de inte berättat det för mig för de var bra, riktigt bra. Att Reese Witherspoone kunde sjunga sådär kunde jag aldrig ha trott.

Den här dagen har väl inte innefattat så mycket förutom plugg. Har gjort en sammanfattning över En midsommarnattsdröm som kanske blev lite lång men det går inte korta ner den för då missar man viktiga detaljer. Eller ett halvt A4 är inte så farligt men det kändes som mycket. Nu har jag kvar att räkna lite matte, se efter vad jag ska säga på föredraget i Kåge på onsdag (Boliden blir i december) och säkert något mer som jag inte kommer på just nu...

Så nu måste jag slita mig från datorn och ta hand om mitt liv: Skolan.


Har lektion...egentligen

Har röst och rörelse och har ingenting att göra just nu eftersom jag bara har kvar att rita ett par bilder. Så jag bara råkade logga in här för att skriva lite. Fick röstcoachning för bara en liten stund sen och snart ska vi sjunga hela gruppen tillsammans. Jag ska sjunga lite opera och hårdrock, spännande...


Hmm...

Det blev ingen klättring igår. De håller på att lägga om golvet i friidrottshallen så vi fick inte vara där för de hade primat (eller nåt sånt) golvet och det var inte så bar att andas in, hjärnan kunde skrumpna ihop. Så istället for ci upp till Vitberget och gick till en äventyrsbana som var mitt inne i skogen. Mot slutet av träningspasset blev det ganska spännande för då var det så mörkt att man nästan inte såg var man satte fötterna.

Idag var vi på Campus och fick veta lite om utbildningarna som finns i nuläget och skillnaden mellan gymnasium och universitet. Men jag kan inte påstå att det var särskilt bra indelat. De hade delat in oss efter skola och vi var tre skolor där: A-torp, Kaplan och John Bauer. John Bauer var typ 20 stycken, Kaplan var kanske 60. Sedan kom A-torp och vi var säkert över hundra. Trångt i vissa lägen.

Sedan var det dags att gå tillbaka till skolan och äta lunch och ha estetisk verksamhet (musik för mig). Vi spelade Knocking on heaven's door. Jag tror att vi hann spela den säkert 30 gånger så jag hann bli lite less på den, men det är en vacker sång.

Nu är det som vanligt dags att plugga (fast jag typ aldrig gör det) sedan ska jag till A-torpskyrkan där vi ska börja planera inför nästa veckas Rvm-föredrag.

Uppsala var toppen

Kom hem från Uppsala och en mycket intressant helg igår. Jag var med i forumet Klimatfrågan och fick veta mycket som jag inte hade hört om jag inte varit på forumet. Visste du t ex att en svensk släpper ut 5-6 ton koldioxid om året men att det finns ett mål att minska det till ETT ton. Hur nu det ska gå till eftersom vi i Sverige är så bekväma av oss. Vi gjorde även en värderingsövning där en av frågorna var: Varför är det så stor miljöförstörelse i världen? Vi var indelade i tre grupper och otroligt nog kom alla fram till samma svar: Människans bekvämlighet. Att vi inte orkar cykla till affären för att handla möjlk och ägg utan tar bilen istället. I vilket fall så har jag en annan syn på världen och hur vi borde leva, fast ingen lever så. På lördagen fick vi även se en Klimatshow som jag verkligem skulle vilja rekommendera, tyvärr vet jag inte hur man får tag i mannen i fråga som höll i, och genomförde, showen. Fick även uppleva en högmässa i domkyrkan. Domkyrkan är en imponerande byggnad men tyvärr så stor att det verkar svårt att få upp värmen därinne för jag satt i vinterkappan och frös i alla fall :P

Nu är det i alla fall dags för klättring och hoppas att min rygg går med på det. Sedan är det bara att fortsätta plugga. Har ett anatomiarbete som ska vara klart torsdag nästa vecka.  Har matteprov nästa tisdag. Ska hålla föredrag om rättvisemärkt onsdag näste vecka, kanske två gånger (en i Boliden och en i Kåge).

Onsdag eftermiddag och kväll

Då var det dags för dagens sista lektion: Musik. Känns bra att sista ämnet är praktiskt eftersom man är ganska trött så här på slutet av dagen. Fick dessutom tillbaka matteprovet som vi gjorde förra veckan och hade 23/27, kändes bra:) Ska göra amdra delen den 23okt (skelle egentligen göra det den 24) eftersom jag ska till Boliden och hålla föredrag om Rättvisemärkt för en klass 14-åringar.

Klockan 18.00 ikväll ska jag, mamma och pappa till Guldstadens trafikskola för att genomgå introduktionskursen, på 3 timmar! Kommer att dö!! Dessutom längtar jag till imorgon då vi (Jag, Samuel, Pål och Ivan) far till Uppsala med tåg. Har packat lite hela veckan, men jag behöver inte så mycket eftersom det bara är över en helg. Så när jag kommer hem ikväll (kl 21.00) ska jag packa det sista och förbereda morgondagen (kanske baka något...) sedan blir det godnatt, kommer troligen inte sova så mycket imorgon natt...

Hemma från Svansele

Nu är jag hemma igen, illaluktande och välbehållen. Och jag lyckades med att glömma kameran! Förstår inte hur jag lyckades med det. Dessutom insåg jag att jag hade varit där för. När vi klev av bussen och började gå hade jag inte den blekaste aning om att jag varit vid kåtan mm förr. Men när jag såg alla småstugor och jättekåtan såslog det mig bara; Jag har varit här. När jag var där är en annan fråga (I ett annat liv säkert).

I alla fall han vi med att kasta bil, skokastning, yxkastning, kasta lasso, gå spökstig och bada badtunna (tog även ett dopp i den iskalla ån:P). Vi sov i en jättestor kåta med renskinn och en levande eld i mitten. Det blev riktigt varmt därinne när 39 personer skulle sova nästan ovanpå varandra förr det var trångt. Flera gånger fick vi flytta om madrasser och sovsäckar för att alla skulle få plats. Vad gäller mat så var vi indelade i 6 olika grupper och fick turas om att hjälpa till med maten, men för mig som hamnde i grupp 5 fick städa i kåtan och nere vid badtunnorna innan vi skulle fara. Ännu roligare eftersom det regnade ute så allt var blött och kallt. Sen regnade det ännu mer när vi skulle gå från kyrkan och hem så jag såg ut som en dränkt katt :)

Men allt som allt så hade vi trevligt och skulle gärna åka dit igen någon gång (ska komma ihåg kamrean isåfall!). Ikväll är det inget TG så vi tänkte träffas ett par stycken och fika och prata, kanske se någon film. Får bara inte bli så sent eftersom det är skola imorgon.

Äntligen helg

Så var det helg igen efter en tuff skolvecka. Hade ju fest förra helgen och det blev sent sen hann jag inte ställa om mig innan måndagenså jag har varit som en zombi hela veckan. Inte får jag vila upp mig särskilt mycket den här helgen heller eftersom jag ska till Svansele med hela gänget + en massa andra. Kommer bli jättekul men troligen jättesent också. :P

Nästa vecka är det dags för Uppsala och jag längtar. Det mest spännande eller roliga är tågresan, den här gången är vi dessutom bara fyra så vi får se om det hamnar någon främmande i samma vagn som oss...
Kommer i vilket fall vara riktigt trött eftersom vi åker på torsdagskvällen och är framme 7 på fredagsmorgonen vilket betyder att vi måste gå upp typ 5 för att hinna plocka ihop alla grejer som har en vana att hamna överallt i kupen.

Förresten...

...GRATTIS CARRO PÅ 17-ÅRSDAGEN!!!

Plugg, plugg....och lite annat

Hade velat vara på Anderstorp med kompisarna men satt istället och gjorde en diktanalys som vi har i läxa på svenskan till imorgon. Det tog en stund men jag blev klar och är ganska nöjd.

Var hur less som helst på datorn sen men pappa tyckte att jag skulle kolla upp vad en vegetarian får och inte får äta och vad man bör äta för att inte få brist på något. HIttade en bra sida där det stod massor, de hade till och med recept som jag tänker skriva ut senare. Fick dessutom en kommentar från sara att vegetarianer inte äter fiak men de kan vi visst göra, det kallas då semivegitarian( äter fisk, ägg och mejeriprodukter). Det är inte så lätt att bara sluta med kött så jag tar det ett steg i taget.

Idag har jag två redovisningar, en är avklarad och den gick galant. Den första var på röst och rörelsen där vi hade valt ett kapitel ur en bok och skulle sedan läsa upp den med rätt inlevelse, betoningar och pauser. Jag skulle säga att det gick bra för mig och Linn men vi får väl se var resten av gruppen tyckte. Senare idag har jag ju som sagt en redovisning till, på engelska. Ska prata om en artist och sedan spela upp en låt som jag också översatt till svenska.

I helgen är det dags att fara till Svansele med MB-kyrkan på läger. Hur spännande som helst! Lovar att ta massor med bilder och lägga in och berätta vad vi gjorde.


Veg på heltid...förutom fisk

Jag skulle säga att jag blivit vegetarian på heltid nu förutom att jag äter fisk. Igår åt jag t ex laxwok. Att vara vegetarian är faktiskt inte så farligt och att äta bönor - de var inte så äckliga som jag trodde.

Imorgon är det kanelbullens dag och Carro blir 17, får skicka henne en kanelbulle så blir hon säkert glad:)

image11

RSS 2.0